Andrei Claudiu Tiseanu avea doar 14 ani, când s-a îmbolnăvit, în drum spre școală. Era elev în clasa a noua la un liceu cu profil real.
După ce medicii i-au pus un diagnostic eronat, Andrei Claudiu Tiseanu a murit la Spitalul Careggi din Florența. Părinții îndurerați spun acum că nu banii îi interesează, ci dreptatea, în numele fiului lor.
Au trecut opt ani de când părinții adolescentului poartă în suflet povara unei dureri imense, ce nu se va vindeca niciodată.
La numai 14 ani, când avea toată viața înainte, unicul lor fiu a murit, după ce medicii i-au greșit diagnosticul.
În cazul minorului, disecția aortei a fost confundată cu o scădere a glicemiei. Andrei Claudiu Tiseanu, care nu dăduse anterior semne că ar suferi de vreo patologie, a murit în spital, în decursul a zece zile.
Totul a început la finalul lunii noiembrie, în 2015, când băiatul se îndrepta spre școală. Rudele sale, stabilite în Italia, nu vor uita niciodată acele momente de coșmar și modul în care fiul lor și-a pierdut viața.
Tatăl de 50 de ani al lui Andrei povestește: „Când am ajuns, l-am găsit întins în ambulanță, era conștient. Asistenta m-a liniștit, spunându-mi că avea doar o scădere de glicemie, nimic grav”.
Chiar și așa, Andrei a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul San Donato din Arezzo.
Cazul copilului român a fost clasificat drept cod galben, fără urgență. Între timp, Andrei tot spunea că are dureri severe în piept. În cele din urmă, medicii au făcut testele care au arătat disecția aortei. Abia atunci a devenit un caz de urgență și au chemat elicopterul care l-a transportat la Spitalul Careggi.
390.000 de euro, atât au primit despăgubiri pentru viața copilului lor.
La spitalul din Florența, Andrei a fost dus direct în sala de operație. Din nefericire, băiatul a murit în dimineața zilei de joi, 27 noiembrie.
Întârzierea în stabilirea diagnosticului corect, care i-a fost fatală băiatului, a avut un preț însemnat pentru ASL (Autoritatea Locală de Sănătate).
Părinții copilului au fost despăgubiți cu suma de 390.000 de euro, după 8 ani de proces. Cu toate acestea, pentru părinții îndurerați, banii nu înseamnă nimic.
„Mie și soției mele nu ne pasă de bani. Suntem doar mulțumiți că s-a făcut dreptate”, a mai declarat tatăl.
Grav este faptul că Autoritatea Locală de Sănătate, nu a cerut niciun moment să își recunoască vina.
„M-a durut mult când ei (ASL) au spus că au procedat corect și nu și-au recunoscut greșeala”, a mai declarat tatăl român care a mai vrut să atragă atenția opiniei publice asupra erorilor care se fac în sistemul sanitar din Italia, scrie adevărul.ro.