Scumpirea legumelor în România capătă dimensiuni aproape absurde. Vezi cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi românești în supermarket!
Cartofii noi din România se vând cu 14 lei kilogramul într-un cunoscut hipermarket. Prețurile sunt de-a dreptul inaccesibile pentru buzunarele românilor de rând.
Imaginile revoltătoare au fost distribuite pe pagina de Facebook a Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.
Clienții sunt revoltați și și-au manifestat nemulțumirile pe rețelele de socializare. Iată câteva din mesajele tranșante ale românilor, în contextul în care prețurile la legume au „bubuit” de-a dreptul și carnea a devenit mai accesibilă decât cartofii…
„Ăștia-s fertilizați cu caviar”, scrie, cineva, ironic.
„Simplu, nu cumpărăm. Să stea cu ei la raft”, scrie o doamnă.
Alții spun că vor cumpăra carne, în loc de cartofi. „De zece ori prețul de la producători!”, exclamă altcineva.
„De banii ăia îmi iau o găină vie și îmi face și ouă”, comentează un alt român.
Alte persoane susțin că prețul de 14 lei kilogramul este doar „orientativ”, deoarece există magazine care vând cartofii cu 20 de lei kilogramul!
Se pare că „leguma săracului” nu mai este deloc la îndemâna oricui, ca și roșiile și cireșele, care înregistrează prețuri absolut ireale, după cum a relatat Gândul.
Sursa foto: Facebook
În câteva zile, producătorii din Mehedinți vor scoate primele roșii românești, după multe luni de muncă și bani investiții în solarii.
Deși cheltuielile au crescut cu mai bine de 40%, faţă de recolta precedentă, preţul unui kilogram de trufandale va fi la fel ca anul trecut.
Într-un solar din satul mehedinţean Viaşu, recolta de tomate este pârguită, iar în doar câteva zile, aşteptarea românilor va lua sfârşit.
Oamenii vor putea pune pe mese prima salată din roşii româneşti, de anul acesta.