Prima pagină » Actualitate » Prețuri de oraș! Câți lei costă o ciorbă de pui și o friptură de porc cu piure, în cantina Universității Ovidius din Constanța

Prețuri de oraș! Câți lei costă o ciorbă de pui și o friptură de porc cu piure, în cantina Universității Ovidius din Constanța

Prețuri de oraș! Câți lei costă o ciorbă de pui și o friptură de porc cu piure, în cantina Universității Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius din Constanța a rămas, cu mult în urmă, față de alte universități din țară, la capitolul servicii de catering pentru studenți. Cantina de la Ovidius este destul de mică, iar preparatele vândute nu sunt, neapărat, pe alese, dar prețurile sunt destul de piperate, având în vedere că vorbim despre bugetul unui student.

Spre exemplu pentru o ciorbă de pui prețul este de 10 lei/porție, o ceafă de porc costă 12 lei, iar un piure 5,50 lei. Așadar, în total, pentru o masă un student trebuie să scoată din buzunar 27,50 lei.

În ceea ce privește băuturile, o apă plată sau minerală de 0,5 l este 2,5 lei, în timp ce un suc în aceeași cantitate este 4,5 lei.

Prețurile preparatelor de aici sunt, așadar, oarecum mari pentru buzunarul unui student, ținând cont de faptul că este vorba despre o cantină studențească.

Universitatea Ovidius dispune de 4 cămine: două situate pe bulevardul Mamaia, la sediul vechi al Universității, iar alte două cămine se află în Faleză Nord, la Pescărie. Astfel că, o parte dintre acești studenți aleg să mănânce la cantina universitară de pe bulevardul Mamaia.

Cantina funcționează într-un spațiu destul de mic în comparație cu miile de studenți cu care se laudă Universitatea Ovidius. De mulți ani nu s-au mai investit bani aici, într-o sală mai mare, eventual, cu facilități moderne, scrie Replica de Constanța.

 

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și