Prețuri EXORBITANTE pe litoralul românesc: Cât plătesc turiștii pentru o simplă omletă sau pentru o porție de ouă ochiuri

Publicat: 19 06. 2024, 15:38
Sursă Foto - Shutterstock

Prețurile pe litoralul românesc au atins cote alarmante, determinând turiștii să plătească sume considerabile chiar și pentru mâncăruri simple.

Tarifele pentru cazare și alimente au explodat, ceea ce face ca o vacanță la mare să devină o cheltuială semnificativă.

Mic-dejun la prețuri … indecente

Un exemplu al costurilor exorbitante poate fi văzut în meniurile de mic-dejun oferite pe litoral. Turiștii care doresc un mic-dejun american trebuie să scoată din buzunar 45,5 lei pentru un platou ce conține două ouă ochiuri, bacon, cârnați cabanos, cașcaval pane, roșii, ciuperci soté, cartofi prăjiți și pâine toast, totalizând 550 de grame.

Alternativ, un platou de 400 de grame cu un ou fiert, salam uscat, cașcaval, roșii, castraveți, șuncă presată, telemea, măsline, unt, gem și pâine prăjită costă 41,5 lei.

O variantă mai ușoară, de 320 de grame, cu brânză la grătar, două ouă ochiuri, avocado, rucola și roșii cherry ajunge la 42,5 lei. Totodată, un platou de 350 de grame cu două ouă, bacon, ciuperci, roșie și mozzarella se vinde cu 32,5 lei.

Prețurile continuă să fie ridicate pentru omlete. O omletă rustică de 300 de grame, cu trei ouă, șuncă presată, cabanos, roșie, ardei, ciuperci și mozzarella, costă 31,5 lei. O porție simplă de 250 de grame, compusă din trei ouă, șuncă presată și mozzarella, este oferită pentru 29,5 lei.

Turiștii sunt revoltați! Diferențe semnificative față de Grecia

Prețurile ridicate de pe litoralul românesc contrastează puternic cu cele din alte destinații turistice, cum ar fi Grecia. Un român stabilit pe insula Thassos descrie un prânz pentru două persoane, constând din miel la cuptor și bougiourdi, care a costat doar 31 de euro (aproximativ 150 de lei).

„Niște prieteni ne-au invitat la răcoare, la Neromilos, lângă Theologos. Și până au venit, am mâncat romantic niște miel la cuptor minunat, cu usturoi.

Și un bougiourdi extrem de gustos și echilibrat. Apă, cartofi, bougiourdi, pâinea și mielul – 31 euro”, a relatat Dan Adrian Drăgan pe un forum dedicat insulei Thassos, conform Realitatea.net.

Operatorii din turismul românesc susțin că scumpirile sunt cauzate de creșterea costurilor de operare și de inflație. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum vor afecta aceste prețuri fluxul turistic pe litoralul românesc și dacă vor determina turiștii să caute alternative mai accesibile în străinătate.