Prima pagină » Actualitate » Prețuri ireale! Cu câți lei se vinde un kilogram de ROȘII românești în piețe

Prețuri ireale! Cu câți lei se vinde un kilogram de ROȘII românești în piețe

Prețuri ireale! Cu câți lei se vinde un kilogram de ROȘII românești în piețe

Românii plătesc cel mai mare preț din Europa la roșii. Țăranii sunt revoltați că trebuie să investească mai mult, iar asta va avea impact asupra bugetului cetățenilor de rând.

Românii plătesc prețuri astronomice la legume și fructe, mai mult decât grecii, spaniolii și italienii.

Doar într-o singură lună, prețul alimentelor a crescut cu peste 6%. Chiar și așa, se pare că în piețe prețurile nu țin cont de acest procent și au „explodat”, pur și simplu.

Un țăran din Vidra (Ilfov) are mai multe sere cu salată verde și roșii, iar anul acesta a fost nevoit să reducă din suprafața cultivată.

El spune că a redus din cauza costurilor, ale încălzirii, deoarece încălzește cu lemne și folosește undeva la 300 kg de lemne pe noapte.

Trebuie minim 15 grade noaptea la culturi, iar prețul seminței, folia s-au scumpit, ca și ața de legat.

Fermierul speră să vândă roșiile cu 35 de lei kg în engrosul din Pucheni, de exemplu.

Acum, un kilogram de roșii a ajuns să coste în supermarketuri chiar și 20 de lei, transmite observatornews.ro.

Cu câți lei se vinde un kilogram de roșii în Piața Mihalache din București

În toamna anului trecut, prețurile la majoritatea alimentelor au crescut considerabil, astfel încât, românii au ajuns să-și calculeze fiecare ban pentru a putea face cumpărăturile necesare. Nici măcar legumele nu și le mai poate permite oricine, de exemplu, roșiile, care au ajuns să coste mai mult ca niciodată! Iată ce prețuri sunt în Piața Mihalache din Capitală.

Dacă nu ai mai trecut prin piețele din București, poate ar trebui să te pregătești pentru ce prețuri vei găsi la legume și la fructe.

Un kilogram de roșii românești a ajuns să coste 20 de lei, mai mult decât un kilogram de carne de pui. Teoretic, cu 50 de lei, în prezent nu ai putea cumpăra prea multe pentru a găti cel puțin pentru două persoane.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și