Prețul micilor a explodat, la începutul verii, tocmai când românii vor umple terasele. Printre motive se află scumpirea alimentelor. Într-un restaurant din centrul Capitalei, un mic cu pâine și muștar poate să coste și 10 lei, în timp ce la terasele celebre, prețurile sunt de 5-6 lei.
La celebra terasă Obor, din sectorul 2, un mic ajunge la 5 lei. Dacă alegi și un pahar de bere de 6 lei, dar și o chiflă de un leu, suma totală ajunge la 27 de lei.
„Un mic e 5 lei, dar e 5 lei datorită creșterilor din ultimul an. Au crescut toate, si utilitățile peste tot și s-au scumpit toate lucrurile.În ultima vreme s-au mai liniștit apele și oamenii poate nu mai mănâncă patru mici, mănâncă trei, dar îi mănâncă si pe ăia”, a spus Adrian, administrator terasă Obor, potrivit Antena 3.
La o altă locație cunoscută din capitală, micii sunt serviți alături de cartofi. Prețul unui mic ajunge la 5 lei și 50 de bani, iar pentru cartofi trebuie plătită suma de 13 lei.
În supermarketuri, prețul pentru un kilogram de mici înghețați oscilează între 15 si 24 de lei.