Prima pagină » Actualitate » Prima inițiativă AUR în Parlament: În câți ani va trebui construită Autostrada Moldovei

Prima inițiativă AUR în Parlament: În câți ani va trebui construită Autostrada Moldovei

Prima inițiativă AUR în Parlament: În câți ani va trebui construită Autostrada Moldovei
Prima inițiativă AUR în Parlament: În câți ani va trebui construită Autostrada Moldovei

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a avut prima inițiativă de când a intrat în Parlament. Proiectul de lege vrea să oblige Guvernul să construiască Autostrada Moldovei A7 în doar trei ani!

Legea inițiată de AUR este semnată de deputații Lucian-Florin Pușcașu și George Simion și vizează aprobarea obiectivului de investiții privind dezvoltarea infrastructurii rutiere „Autostrada A7- Siret – Suceava – Dolhasca – Paşcani – Bacau – Focşani – Buzău – Ploieşti- Bucureşti”, scrie stiripesurse.ro.

„Realizarea va fi amânată la nesfârșit”

„Autostrada A7, denumită Autostrada Moldovei sau Autostrada Unirii Principatelor Române este o autostradă aflată în construcţie în România, dar care nu are termen de realizare clar definit. În documentele CNAIR, la stadiul execuţiei lucrărilor apare cuvântul planificat, ceea ce poate să însemne că realizarea va fi amânată la nesfârşit.

„Coloana vertebrală” a Moldovei

Este necesară o lege pentru a institui un sistem de control permanent şi sustenabil din partea reprezentanţilor cetăţenilor în Parlamentul României, care să fie pe deplin operaţional şi predictibil şi care să încurajeze creşterea ratei de investiţii în regiune”, se arată în proiectul de lege.

„Proiectul A7 reprezintă practic „coloana vertebrală” a Moldovei – va prelua traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din regiune şi care în prezent se desfăşoară pe DN2/E85, un drum naţional cu câte o bandă pe sens şi un acostament puţin mai lat folosit adesea neregulamentar de către şoferi drept încă o bandă de circulaţie – unul din drumurile naţionale cele mai periculoase dacă nu cel mai periculos după numărul de accidente”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

„Este necesar ca regimul acestui drum sa fie autostradă datorită traficului intens pe acest traseu precum şi a numărului redus de accidente ce au loc pe autostrăzi faţă de celelalte categorii de drumuri”, arată deputaţii AUR.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și