Primăria condusă de Clotilde Armand a publicat contractul cu Brai Cata, după îndelungi insistențe
Primăria sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a publicat, după insistențele consilierilor locali, contractul de salubrizare încheiat între Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP) și firma Brai-Cata SRL, contract semnat după declararea stării de alertă din sectorul 1, de zilele trecute.
Acest contract este încheiat pe durata celor 30 de zile de stare de alertă, adică până pe data de 22 august, dar cu posibilitatea de prelungire prin act adițional cu cel mult 30 de zile.
Contractul presupune asigurarea de servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în Sectorul1, iar valoarea totală a acestuia este de 62.900 de lei. Serviciile includ deșeurile necontrolate și coșurile de gunoi stradale.
Așa cum Gândul a dezvăluit AICI, firma Brai – Cata are un trecut sinuos și legături cu mafia siciliană.
BRAI-CATA a fost fondată de sicilienii acuzați de legături cu Cosa Nostra
Practic, BRAI-CATA a fost fondată de sicilienii acuzați de legături cu Cosa Nostra, și începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetățenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia. Administrator la BRAI-CATA a fost numită Clara Florescu, soția lui Doru Florescu.
În ședința Consiliului local de marți, acolo unde Clotilde Armand a cerut mandat pentru a începe rezilierea în instanță a contractului cu Romprest, edilul de la sectorul 1 a refuzat să pună la dipoziție consilierilor noul contract cu Brai Cata.
Armand vrea un nou contract, cu încă o firmă
Mai mult, Clotilde Armand a precizat că miercuri ar putea semna un nou contract, cu o altă firmă.
„Mâine (miercuri – n.r.) sperăm să semnăm un contract cu un salubrist și pentru partea de măturare stradală și altele”, a precizat edilul.
În ceea ce privește contractul cu Brai Cata, Armand a precizat că „nu e un contract de salubrizare. E o achiziție directă de până la 69.000 de lei, cum spune legea. E pe 100 de tone. L-am făcut pentru zona de centru”