Prima pagină » Actualitate » Primăria Capitalei a început deratizarea în subsolurile blocurilor. Cât costă tratamentele pentru eliminarea șobolanilor

Primăria Capitalei a început deratizarea în subsolurile blocurilor. Cât costă tratamentele pentru eliminarea șobolanilor

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, a început marți primul tratament de deratizare în subsolurile blocurilor care aparțin asociațiilor de proprietari/locatari de pe teritoriul Municipiului București.

„Conform Planului Unitar de Acțiune pentru anul 2022, operațiunile de deratizare interioară la obiectivul B3 subsoluri, respectiv imobile cu spații destinate locuințelor de tip condominiu, asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale, etc., se vor desfășura, ciclic, conform calendarului anual stabilit”, a transmis Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, pentru tratamentul de deratizare în subsoluri se folosește produsul raticid Agrorat Pellet, care va fi amplasat în cutii de carton (stații de intoxicare) și se prezintă sub formă de granule de culoare albastră, îmbogățit cu atractanți alimentari.

„Acesta conține bitrex, un repelent cu gust amar, destinat pentru a preveni consumul accidental de către alte animale, care nu sunt vizate de tratamentul raticid. Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (șoareci și șobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe)”, mai transmite PMB.

Sursa citată mai arată că pentru eficiența tratamentelor de deratizare, operatorii Eco Igineizare recomandă măsuri de împiedicare a accesului rozătoarelor în subsoluri, prin măsuri de excludere, cum ar fi închiderea cu plase metalice a gurilor de aerisire a subsolurilor, repararea golurilor de țevi, menținerea curățeniei în spațiile aferente subsolurilor, precum și evitarea amplasării de apă și hrană pentru animale comunitare și păsări.

Deratizarea și Dezinsecția vor costa 22,7 milioane de lei

Consiliului General al Municipiului București a aprobat în decembrie o finanțare de 22,7 milioane de lei pentru Programul Unitar de Acţiune pentru Deratizare, Dezinsecţie şi Dezinfecţie (DDD) în anul 2022.

Programul DDD pentru anul 2022 prevede 3-4 tratamente anuale de deratizare în spaţiile deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti şi câte două tratamente în spaţiile comune închise (instituţii, locuinţe de tip condominiu).

Pentru dezinsecție se vor aplica 14 tratamente în spaţiile deschise şi câte 3 la nivelul instituţiilor. Împotriva larvelor de ţânţari se vor efectua 7 tratamente. Împotriva căpuşelor se vor efectua 4 tratamente pe an în zonele cu vegetaţie.

Totodată, dezinfecţia se va realiza de 12 ori pe an în spaţiile interioare ale instituţiilor.

 

 

 

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și