Primăria Capitalei explică de ce nu a intervenit la incendiul din Delta Văcărești. „Înțelegem și regretăm profund impactul asupra biodiversității”

Primăria Capitalei explică de ce nu a intervenit la incendiul din Delta Văcărești. „Înțelegem și regretăm profund impactul asupra biodiversității”
Publicat: 09/02/2024, 14:59
Actualizat: 09/02/2024, 15:28

Oficialii Administrația Parcul Național Văcărești, de sub umbrela Primăriei Municipiului București, au detaliat, vineri, motivul pentru care nu a intervenit pentru stingerea incendiul de vegetație din Parcul Natural Văcărești de joi, 8 februarie.

Administrația Parcul Natural Văcărești, în calitate de administrator al Parcului Natural Văcărești, înființată în 2021, a transmis, vineri, detaliile referitoare la incendiul de vegetație care a avut loc în data de 8 februarie, precum și măsurile imediate ce au fost luate în urma acestuia.

Un incendiu de vegetație a izbucnit în Delta Văcărești din Capitală, norul de fum gros fiind vizibil de la mare distanță, iar imaginile nu au întârziat să apară pe rețelele de socializare. Incendiul  a fost localizat și s-a manifestat pe o suprafață de 6 hectare.

Care sunt protocoalele de intervenție

„În după-amiaza zilei de 8 februarie, ora 14.30 personalul nostru de pază a identificat un incendiu de vegetație în zona de nord-vest a parcului. În ciuda faptului că Parcul Natural Văcărești este o arie protejată cu o biodiversitate deosebită și o suprafață extinsă de 180 de hectare, instituția noastră nu deține atribuții directe în ceea ce privește intervențiile de stingere a incendiilor”, se arată în precizările PMB.

Astfel, incidentul a fost imediat raportat Inspectoratului pentru Situații de Urgenți București – Ilfov, conform procedurilor de urgență stabilite. „Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în Delta Văcărești, care se manifestă pe o suprafață de 1,5 hectare. Acționează 12 autospeciale de stingere. Sunt posibilități de propagare din cauza vântului”, se arata în comunicatul ISU.

„Înțelegem și regretăm profund impactul pe care acest incident îl are asupra biodiversității din Parcul Natural Văcărești și asigurăm publicul de angajamentul nostru ferm pentru restaurarea și protejarea acestei arii naturale protejate. De asemenea, dorim să mulțumim echipajelor de pompieri și tuturor celor implicați în eforturile de stingere a incendiului pentru dedicarea lor”, au transmis reprezentanții Administrației Parcul Național Văcărești.

Ca măsuri imediate, instituția a comunicat că va colabora strâns cu autoritățile locale și naționale pentru a revizui și îmbunătăți protocoalele de intervenție în caz de incendii și pentru a implementa strategii eficiente de prevenire a acestora în viitor.

„De asemenea, vom contribui cu toate informațiile deținute la cercetarea cauzelor care au condus la acest incident, pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente. Administrația Parcul Natural Văcărești este profund dedicată protejării Parcului Natural Văcărești și a biodiversității sale. În acest moment dificil, ne reînnoim angajamentul față de conservarea acestui patrimoniu natural și vom lucra neîncetat pentru a asigura siguranța și integritatea sa”, potrivit organizației.

Administrația Parcul Natural Văcărești este un serviciu public de interes local, cu personalitate juridică, înființată prin H.C.G.M.B nr.328/2021 în scopul de a administra aria naturală protejată Parcul Natural Văcărești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...