Primăria Capitalei vrea să transforme Circul Metropolitan în centru de vaccinare împotriva COVID
Consiliul General al Municipiului București dezbate în şedinţa de vineri un proiect prin care clădirea Circului Metropolitan Bucureşti să fie transformată într-un centru de vaccinare împotriva COVID.
Proiectul prevede schimbarea temporară a destinaţiei clădiri şi transmiterea dreptului de administrare de la Circul Metropolitan Bucureşti către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), în scopul organizării a două centre de vaccinare.
„În acest spaţiu, aflat în administrarea Circului Metropolitan Bucureşti, urmează a fi amenajate două centre de vaccinare cu un total de 14 puncte de vaccinare”, prevede referatul de aprobare, potrivit Agerpres.
Schimbarea destinației, pe o perioadă de un an
Schimbarea temporară a destinaţiei şi transmiterea dreptului de administrare se aprobă pentru o perioadă de un an. Cheltuielile cu utilităţile rămân în sarcina Circului Metropolitan.
Sursa citată mai arată că spaţiul destinat fiecărui centru de vaccinare va include: punct de recepţie, punct de triaj medical, puncte de vaccinare, punct de supraveghere postvaccinare. Fiecare centru va avea un medic coordonator şi va fi organizat respectând un circuit într-un singur sens.
908.092 de persoane s-au programat la vaccinare în etapa a doua
Peste 900.000 de români s-au programat pentru vaccinare împotriva COVID-19 în etapa a doua, cele mai multe fiind persoanele peste 65 de ani, potrivit Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare (CNCAV).
Potrivit CNCAV, din 15 ianuarie 2021, de la ora 15.00 până joi, 28 ianuarie, la ora 09.00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 908.092 de persoane din etapa a II-a de vaccinare.
Este vorba de 368.584 de adulţi peste 65 ani, de 209.393 de persoane cu afecţiuni cronice şi de 330.115 angajaţi din domenii esenţiale.