Prima pagină » Actualitate » Primăria Cluj-Napoca demolează casele construite ilegal. Cine „pune mâna” pe contract?

Primăria Cluj-Napoca demolează casele construite ilegal. Cine „pune mâna” pe contract?

Primăria Cluj-Napoca demolează casele construite ilegal. Cine „pune mâna” pe contract?

O singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației pentru desemnarea unei firme care să demoleze construcțiile ridicate ilegal pe raza municipiului Cluj-Napoca.

 Firma SMZ IMPEX, deţinută de Petre Severus Moldovan şi Zaig Eckehardt, a depus singura ofertă în cadrul licitației pentru demolarea unor construcții ilegale din municipiul Cluj-Napoca. Dacă oferta depusă va fi considerat eligibilă de către comisie, Primăria Cluj-Napoca va semna un acord-cadru cu societatea, pe o durată de 24 de luni, pentru demolarea oricăror construcții ilegale săvârșite pe raza municipiului: case, panouri publicitare ori anexe gospodărești.

Primăria Cluj-Napoca a atribuit aceleiași firme contractul de 3,1 milioane de lei pentru demolarea construcțiilor ilegale din municipiu în anul 2020, acordul-cadru expirând recent. Este posibil, așadar, ca aceeași firmă să primească contractul și pentru următorii doui ani, însă de data aceasta, valoarea estimată a acordului cadru este de 6.024.251,88 lei fără TVA, aproape dublu decât în urmă cu doi ani.

Firma a demolat mai multe obiective cunoscute din oraș

Firma înfiinţată în anul 2007 și-a construit renumele la nivel local prin demolarea mai multor obiective,  cum ar fi fosta fabrică de bere din Cluj, Ursus. Atunci, Primăria Cluj-Napoca a alocat SMZ IMPEX SRL circa două milioane de euro pentru lucrările de dezafectare ale fostei fabrici de bere.

Cei doi parteneri de afaceri au demolat și stadionul Ion Moina, locul unde este construit stadionul Cluj Arena.

Societatea s-a ocupat și de demolarea construcțiilor care se aflau pe terenul fostei unități militare din Florești, locul unde se va edifica Spitalul Regional de Urgență Cluj.

După semnarea contractului, firma va trebui să desființeze construcțiile executate nelegal și față de care o instanță de judecată a dispus demolarea. Firma va interveni doar în cazul în care beneficiarul nu desființează de bună voie construcția în cauză.

„Obiectul procedurii îl constituie desființarea lucrărilor de construcții executate nelegal, dispuse de către instanțele de judecată, printr-o hotărâre rămasă definitivă și irevocabilă și pentru care executorul judecătoresc, prin procese verbale, a constatat faptul că nu s-au îndeplinit de bună voie măsurile dispuse de către instanțele de judecată”, potrivit caietului de sarcini.

Diana Cîmpean a absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, specializarea Jurnalism și în prezent urmează cursurile masterale ... vezi toate articolele

Citește și