Primăria condusă de Clotilde Armand a primit amendă 160 de mii de lei de la Garda de Mediu pentru că nu a luat măsurile de salubrizare în sector
Primăria sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a fost amendată de către Garda de Mediu cu suma de 160 de mii de lei pentru că nu a luat măsurile de salubrizare în sector.
Garda de Mediu a amendat primăria sectorului 1 pentru că „nu a luat măsurile de salubrizare a sectorului 1 și nu a prezentat documente privind respectarea legislației de mediu”, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Garda Națională de Mediu.
Primăria condusă de Cotilde Armand a primit două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 160.000 lei.
Două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70.000 lei au fost date și operatorului de salubritate din sectorul 1, „pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu”.
Clotilde Armand spunea săptămâna trecută că amenzile sunt „fake news”
Controalele Gărzii de Mediu au avut loc în perioada perioada 02-15.06.2021, iar săptămîna trecută, când a apărut informația că primarăia sectorului 1 a fost amendată, Clotilde a precizat pe pagina sa de Facebook că „este fake news”.
„Informația apărută în spațiul public, potrivit căreia Primăria Sectorului 1 a fost amendată cu 200.000 de lei de Garda de Mediu, este falsă”, afirma Clotilde Armand săptămâna trecută.
Totodată, și Primăria sectorului 6 a fost amendată. A primit o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei pentru „nerespectarea măsurilor privind salubrizarea amplasamentului și neamenajarea spațiilor verzi”, potrivit comunicatului transmis de Garda de Mediu.
„În perioada 02-15.06.2021, Garda Națională de Mediu (GNM) a verificat modul în care primăriile de sector din Municipiul București și societățile de salubritate cu care acestea au încheiate contracte au asigurat salubrizarea la nivelul Capitalei”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, în timpul verificărilor, comisarii de mediu au constatat următoarele nereguli:
- la nivelul Municipiului București, nu a fost implementat Planul Municipal de Gestiune a Deșeurilor, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor;
- nu este implementat instrumentul „plătește pentru cât arunci”, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor;
- nu au fost încheiate contracte cu organizații care pun în aplicare obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor de ambalaje (OIREP), în vederea raportării trasabilității deșeurilor de ambalaje, astfel încât țintele anuale de reciclare ale producătorilor să fie atinse, conform OUG 74 din 2017;
- nu sunt actualizate contractele de delegare cu operatori care administrează depozite de deșeuri, conform Legii 101 din 2006, privind serviciul de salubrizare a localităților;