Primăria unui mare oraș din România nu vrea rufe pe balcon și cruci la vedere
Fiecare oraș mare încearcă să se gospodărească și să se transforme într-o localitate la standarde europene, așa cum vezi atunci când călătorești și te minunezi de cât de bine arată orașele din alte țări.
Craiova, orașul care anul acesta se poate lăuda cu unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, are un regulament destul de dur. Cel puțin pentru România.
Însă din anul 2021, în Craiova există un Regulament de gospodărire a orașului. Acesta s-a modificat în urmă cu un an, iar de atunci craiovenilor le este interzis să crească păsări și animale.
Acum, Primăria Craiova îi aduce din nou modificări, schimbă măsurile, dar și amenzile contravenționale. Modificările au fost expuse pe site-ul primăriei pentru consultare publică. Solicitările vin din partea Poliției Locale și primăria le va pune în aplicare după ce vor fi aprobate de Consiliul Local.
O primă modificare îi vizează pe deținătorii de bărci și alte ambarcațiuni care se aventurează să vâslească pe lacurile care aparțin primăriei. Aceștia nu vor avea voie să se plimbe cu barca proprietate personală sau orice altă ambarcațiune pe lacurile care aparțin municipiului Craiova fără acordul primăriei.
De asemenea, o altă modificare îi vizează pe craiovenii care își usucă rufele în afara balconului sau în fața blocului. Vechea reglementare spunea: „Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte de către persoane fizice și juridice, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: e). Montarea suporţilor de uscat rufe în afara balcoanelor sau pe domeniul public/privat al municipiului Craiova”. Însă, noile reglementări sunt diferite: „Montarea suporturilor de montat rufe în afara balcoanelor, pe exteriorul blocului de locuințe și pe clădirile aflate la frontul străzii, montarea suporturilor de uscat rufe pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, precum și expunerea rufelor pe acestea”, scrie gds.ro.
Totodată, firmele de pompe funebre vor trebui să ascundă crucile și sicriele astfel încât să nu fie vizibile din spațiul public. „Depozitarea și expunerea articolelor funerare (cruci funerare, ceramică funerară, sicrie, orice alte elemente sau obiecte legate de specificul serviciilor/activităților funerare) în interiorul proprietăților private/activităților funerare) dacă acestea sunt vizibile dinspre spațiul public, precum și în exteriorul proprietăților”, se arată în proiect