Primarul comunei Moieciu, condamnat pentru furt de lemn şi abuz în serviciu. În dosar mai sunt implicați ginerele său și un pădurar
Primarul comunei brașovene Moieciu, Mircea Ioniţă Manea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani și opt luni de închisoare pentru furt de lemne și abuz în serviciu. Alături de primar au fost condamnaţi ginerele său şi un pădurar. Conform deciziei instanței, edilului i s-a interzis şi dreptul de a candida la funcţii publice.
Judecătoria Zărneşti a contopit pedepsele din două dosare penale ale primarului din Moieciu, unul pentru furt de lemn şi un al doilea cu trei fapte de abuz în funcţie. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
„Condamnă pe inculpatul Manea Mircea Ioniţă la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru savârşirea infracţiunii de furt de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini. În baza art. 47 din Codul penal, raportat la art. 297 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 şi art. 35 alin. 1 din Codul penal, condamnă pe inculpatul Manea Mircea Ioniţă la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (3 acte materiale). În baza art. 66 alin. 1 lit. a) si b) si art. 68 alin. 1 lit. c) Cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, se arată în soluţia Judecătoriei Zărneşti, postată pe portalul instanţelor.
Alături de primar au fost condamnaţi ginerele acestuia şi un pădurar.
„Condamnă pe inculpatul Sava Octavian Eduard la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru savârşirea infracţiunii de furt de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini. În baza art. 66 alin. 1 lit. g) si art. 68 alin. 1 lit. c) Cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsa complementară, exercitarea dreptului de a desfăşura activitatea de administrator de societate comercială ce are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. (…) condamnă pe inculpatul Terciu Ioan la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. În baza art. 66 alin. 1 lit. a) si b) si g) şi art. 68 alin. 1 lit. b) Cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. (…) În baza art. 93 alin. (3) din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Bran sau Primăriei Oraşului Zărneşti, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare”, se mai arată soluţia instanţei.
Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.