Florin Petre, primarul din Crevedia, unde în luna august au avut loc exploziile la o stație GPL soldate cu șase morți și peste 50 de răniți, și-a mărit salariul cu 70 %. Consilierii PSD au votat creșterea tuturor salariilor din primărie, într-o ședință a Consiliului Local.
Consilierii PSD au votat creșterea tuturor salariilor din primărie, într-o ședință a Consiliului Local, argumentând că acestea nu au mai crescut din anul 2019.
Astfel, primarul ar urma să aibă un salariu de 16.500 de lei brut de la începutul anului viitor, adică va lua în mână aproximativ 10.000 de lei, conform Digi 24. Majorarea este de 6.000 de lei. Viceprimarul va câștiga, de la 1 ianuarie 2024, 13.200 de lei brut, la fel și secretara instituției, iar paznicul va avea un salariu de 4.600 de lei, la care se vor adăuga sporurile.
Șase persoane au murit, iar alte peste 50 au fost rănite în urma unor explozii produse în 26 august la o stație GPL din Crevedia.
Amintim că Florin Petre susținea că el nu a știut că stația GPL continua să funcționeze și după ce a fost închisă, în 2020, că ar fi trecut prin fața depozitului de două ori pe săptămână și că a văzut „poarta închisă şi atât”. Mai mult, el a dat vina pe oamenii care locuiesc lângă stația GPL, spunând că aceștia nu l-au sesizat. Întrebat cine este vinovat pentru tragedie, el a răspuns scurt: „Patronul firmei”.
Primarul din Crevedia a avut prima apariție publică la trei zile de la explozii, după ce acolo au ajuns prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, și președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan. Până atunci, primarul a evitat să vorbească cu presa. El a avut scurte intervenții telefonice la TV imediat după explozii, apoi nu a mai răspuns, spunându-le jurnaliștilor că nu mai vrea să facă declarații „ca să nu inducă panica în populație”.
Primarul din Crevedia a susținut în mod repetat că el nu a știut nimic, că nu era treaba lui să verifice și că nici nu l-a sesizat vreun localnic.
Întrebat dacă în tot acest timp el nu a trecut prin fața depozitului GPL, aflat la un kilometru de sediul primăriei, primarul a susținut că a „trecut pe acolo poate de două ori pe săptămână”, dar că nu a văzut nimic pentru că era poarta închisă.
Chestionat cine este responsabil, în opinia sa, pentru acest dezastru, Petre Florin a răspuns scurt: „Patronul firmei”.
El a susținut că nu a știut nici despre avizele de construcție date firmei în perioada în care el era primar, el a spus, de asemenea, că nu știe: „Nu eram atunci”.
Sursa foto: Arhiva Gândul