14 persoane au fost duse la audieri, joi, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Acestea sunt inculpate într-un dosar în care sunt acuzate de cumpărare și trafic de influenţă, şantaj, uzurparea funcţiei, ultraj, purtare abuzivă. Printre aceste persoane se află și primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.
Aflat în ultima zi de mandat, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a devenit suspect într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. În cadrul aceleiași spețe, joi, au avut loc percheziții la mai multe adrese, printre care și sediul SC Hale și Piețe Ploiești.
Din comunicatul dat publicității de Direcția Generală Anticorupție, reiese că:
La data de 24.10.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împreună cu ofiţeri din cadrul SGA Dâmboviţa, DGA-Structura Centrală, SJA Buzău, IPJ Dâmboviţa şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ‘Matei Basarab’ din Ploieşti au efectuat 7 percheziţii la locuinţele a trei inculpaţi şi sediile sociale a mai multor societăţi comerciale şi SC Hale şi Pieţe SA Ploieşti, în dosar efectuându-se cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, şantaj, uzurparea funcţiei, ultraj, purtare abuzivă.
Astfel, primarul Volosevici, în perioada aprilie-septembrie 2021, ar fi adresat înjurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC Hale şi Pieţe Ploieşti pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale cu încălcarea dispoziţiilor legale.
În perioada mai-octombrie 2021, suspectul S.C., în calitate de jurnalist la o cunoscută publicaţie on-line locală, din Ploieşti, fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul Municipiului Ploieşti, a pretins şi primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comerciale. În aceeaşi perioadă, suspectul S.C. a pretins şi primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract de preluare şi prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricaţie la SC. MASPECS SRL, relatează aceeași sursă.
Andrei Volosevici a fost senator și a mai fost cercetat și trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de infracţiuni de corupţie. Acesta a fost trimis în judecată, în 2016, cu acuzația de abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi două fapte de trafic de influenţă, iar, în 2022, instanța a dispus achitarea acestuia.
CITEȘTE ȘI:
SALARIILE primarilor din România: Cine câștigă cel mai mult și cine se află la coada clasamentului