„Nu orice magherniţă este patrimoniu cultural şi istoric”, a declarat primarul reales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, la Prima TV. În contextul acesta, Ciucu a fost întrebat dacă el crede în mafia imobiliară din București, iar edilul a catalogat sintagma dreopt un duiscurs al urii căruia ar trebui să i se pună capăt cât mai repede.
Ciprian Ciucu este un primar liberal care a fost reales cu peste 70% din voturile alegătorilor la Sectorul 6 al Capitalei. Referitor la sintagma „mafie imobiliară”, pe care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a rostogolit-o drept leit-motiv al campaniei sale electorale, primarul liberal spșune că nu a primit niciodată amenințări de la dezvoltatorii imobiliari. În plus, a mai declarat acesta, consideră că Nicușor Dan are o opinie ultra-conservatoare care oprește dezvoltarea orașului. Ciucu a mai spus: „Şi eu ţin foarte mult la patrimoniul cultural şi istoric, dar nu orice magherniţă este patrimoniu cultural şi istoric” și că i se pare periculos să se continue acest discurs al urii.
Ce e aia mafie imobiliară? Când vorbim despre un dezvoltator care mai scapă câte o şpagă la un funcţionar? Sau scăpa, pentru că în mandatul meu am schimbat pe zona de urbanism ce era de schimbat, în mare. Existau probleme, dar mici, nu poţi să zici că era o corupţie generalizată. Nu aveam recepţiile la timp, montau parcări de tip Klaus, supraetajate, apoi fugeau cu ele de acolo şi le montau în altă parte, la următorul bloc. Când eşti ultra-conservator pe dezvoltare, indiferent că e vorba despre proiecte private sau despre proiecte publice, când ai un ciocan în mână, vezi peste tot cuie. Deşi trăiesc în continuare la bloc în Drumul Taberei, eu nu m-am simţit ameninţat de o mafie, n-am primit niciun fel de ameninţări. Am dat şi mesajul până să se întâmple. Am zis: ”Nu veniţi, că nu e bine pentru nimeni, nici pentru mine, nici pentru voi”. În Sectorul 6, se ştie acest lucru: nu-ţi rezolvi problemele cu bani şi cu şpagă la primărie. Mi se pare periculos să continuăm acest tip de mesaj. Statul nu e în stare să construiască locuinţe. Un oraş trebuie să se dezvolte şi se dezvoltă dacă vin oameni în el, altfel ei pleacă afară. Mai mult, apar business-uri, vin bani la buget, pe care noi îi întoarcem în calitatea vieţii oamenilor. Un oraş în care populaţia nu-şi permite o locuinţă de 70.000, 80.000, 100.000 de euro, preţuri acceptabile pentru Bucureşti, atunci acel oraş are probleme. Mi se pare foarte periculos să continuăm cu acest discurs al urii. N-am găsit dezvoltator care să facă ceva frumos şi de calitate. Toţi vor să-şi maximizeze profitul. La mine a fost simplu: nu mă opun dezvoltării, dar hai să o facem legal! Nici să opreşti dezvoltarea cum a făcut Nicuşor Dan, nici să fie dezmăţul de pe vremea Gabrielei Firea. Vrei să faci 2.000 de apartamente, înainte vii să-mi faci o şcoală acolo. Mai întâi recepţionezi şcoala şi apoi recepţionezi apartamentele”, a mai adăugat primarul PNL Ciprian Ciucu.