VIDEO | Au apărut primele imagini aeriene cu podul suspendat de la Brăila, care va fi inaugurat în curând. Cum arată bijuteria arhitecturală

Publicat: 19/05/2023, 22:32
Actualizat: 19/05/2023, 22:34

O dronă a surprins mai multe imagini spectaculoase cu podul suspendat de la Brăila, după ce a traversat Dunărea deasupra asfaltului.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat recent că podul suspendat de la Brăila va fi inaugurat pe 27 iunie 2023, când sunt așteptați comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, vicepremierul Italiei şi ministru al Infrastructurii, Matteo Salvini, dar şi oficialităţi din Japonia, potrivit ziare.com.

Sorin Grindeanu a mai afirmat marți, 16 mai, că va merge în următoarele zile la Brăila pentru a vedea personal etapa în care se află lucrările. Ministrul a mai spus că o echipă a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, în vizită pe şantier şi la întoarcere l-au informat că în principiu se va menţine data anunţată de el pentru inaugurare.

„O să merg şi eu în perioada următoare, indiferent de schimbări de guvern ş.a.m.d, pentru că vreau să văd eu ce se întâmplă acolo. Am fost anunţat şi că probabil va veni şi doamna comisar Ferreira, dacă reuşim, la inaugurare, probabil va veni domnul vicepremier Salvini din Italia – cu dânsul am vorbit direct – doamna comisar Ferreira şi-a arătat intenţia, probabil că vor fi oficialităţi şi din Japonia. Dar, toate lucrurile astea trebuie organizate. De ce am dată acea dată? (27 iunie – n. r.). Nu vă ascund: tocmai pentru a pune o anumită presiune în sens pozitiv asupra constructorilor, că prea din decembrie a devenit februarie, din februarie a devenit aprilie, din aprilie mai şi din mai iunie. Odată cu vizita pe care o s-o fac în zilele următoare la Brăila, o să fiu în măsură să vă spun exact. O echipă a Ministerului Transporturilor chiar joi sau vineri a fost acolo şi am avut o întâlnire cu ei la întoarcere şi mi-au spus că în principiu se va păstra data de 27 iunie. Sigur, în perioada următoare, vor mai exista momente în care, să spunem, vor fi anumite lucrări, de exemplu de demontare de schele pe cei patru piloni, lucruri de acest tip, care probabil că vor duce nu la închiderea circulaţiei pe pod, ci eventual la închiderea unei căi. De aceea, din punctul meu de vedere aş aborda deschiderea circulaţiei pe pod cât de repede se poate, chiar dacă vor exista momente de acest tip”, a afirmat ministrul.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţa, pe 15 martie 2023, pe pagina sa de Facebook, că stadiul fizic al lucrărilor la pod este de 93,4%, iar al lucrărilor la drumurile de legătură de 60%, stadiul fizic al întregului proiect fiind de 91,9%.

Antreprenorul lucrării „Pod Suspendat peste Dunăre” este Asocierea Webuild SPA – IHI Infrastructure Systems CO LTD, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Lungimea drumului principal Brăila – Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin este de 4,328 kilometri.

Totodată, lucrările pe Drumul Expres Galaţi – Brăila au ajuns la un stadiu fizic de 50%, iar antreprenorul român a început turnarea covorului asfaltic în zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila), a anunţat, pe 3 aprilie, ministrul Transporturilor, tot pe Facebook.

Constructorul Drumului Expres Galaţi – Brăila este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade.

VIDEO – Youtube.com/Balaes Leopold

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...