Primele imagini cu Andrew si Tristan Tate aduși ÎNCĂTUȘAȚI la Curtea de Apel București / Judecătorii urmează să decidă dacă vor fi arestați preventiv

Publicat: 12 03. 2024, 12:49
Actualizat: 12 03. 2024, 13:00

Primele imagini cu Andrew si Tristan Tate aduși încătușați la Curtea de Apel București. Judecătorii urmează să decidă dacă cei doi frați vor fi arestați preventiv.

Cei doi frați au fost aduși din Arestul Poliției Capitalei în jurul orei 12:00.

Surse din cadrul Curții de Apel București au precizat că dosarul fraților Tate este programat la dezbatere în jurul orei 12:30.

Frații Andrew și Tristan Tate, reținuți din nou / Sursa foto: Mihai Pop / Gândul

Reținuți din nou, la solicitarea autorităților britanice

Frații Tate au fost din nou reținuți, în noaptea de luni spre marți, de la reședința lor din Ilfov la solicitarea autorităților din Marea Britanie într-un dosar privind o serie de infracțiuni sexuale.

Andrew şi Tristan Tate sunt suspectați că au comis infracțiuni sexuale pe teritoriul britanic și au fost arestați în baza a două mandate europene de arestare.

Măsura reținerii pentru 24 de ore a fost luată față de cei doi, care au fost ridicați seara trecută din Ilfov de către polițiști.

„La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii”, anunţă IPJ Ilfov.

Frații Tate resping ferm acuzațiile ca fiind nefondate. Ce acuzații aduc sistemului juridic?

Avocații fraților Tate susțin că acuzațiile în baza cărora sunt acum din nou reținuți cei doi frați sunt nefondate și datează din perioada 2012-2015, asta după ce ce au fost respinse de către autoritățile britanice – Crown Prosecution Service (CPS) în perioada 2017-2019.

„Curtea de Apel București urmează să ia astăzi o decizie crucială cu privire la executarea sau nu a mandatului.

Această revenire derutantă a unor acuzații vechi de un deceniu i-a lăsat pe frații Tate consternați și profund tulburați. Aceștia resping categoric toate acuzațiile și își exprimă profunda dezamăgire că astfel de acuzații grave sunt resuscitate fără dovezi noi și substanțiale.

Frații Tate afirmă că momentul și circumstanțele în care au reapărut aceste acuzații ridică serioase semne de întrebare cu privire la motivele care stau la baza acestei acțiuni în justiție. Sugestia că ascensiunea domnului Tate spre faimă ar fi putut juca un rol în aceste evoluții adaugă un alt nivel de suferință și îngrijorare.

Andrew și Tristan Tate neagă fără echivoc toate acuzațiile și dezavuează ceea ce ei percep ca fiind o utilizare exploatatoare a sistemului juridic. Ei se angajează pe deplin să conteste aceste acuzații cu o determinare și o hotărâre de nezdruncinat. Frații subliniază credința lor într-un proces juridic corect și imparțial, în ciuda circumstanțelor tulburătoare din jurul cazului lor.

În fața adversităților justiției, frații Tate mizează pe sprijinul celor dragi, al prietenilor și al echipei lor juridice. Ei fac apel la o examinare corectă a faptelor, exprimându-și încrederea că o examinare amănunțită va dezvălui lipsa de temei a acuzațiilor aduse împotriva lor.

Curtea de Apel București se reunește astăzi, iar frații Tate speră în continuare că instanța va lua în considerare implicațiile mai largi ale acestui caz și potențialul său impact asupra justiției și a procesului echitabil. Ei rămân hotărâți în căutarea adevărului și a justiției, încrezători că sistemul juridic le va justifica în cele din urmă nevinovăția”, transmit avocații lui Andrew și Tristan Tate într-un comunicat.

Frații Tate, acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat specializat în infracțiuni de natură sexuală

Andrew şi Tristan Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie, toți fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

Potrivit DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Prin rechizitoriul din data de 15.06.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a 4 inculpaţi, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată (faţă de fiecare inculpat în parte au fost reţinute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale şi, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe.

În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane.

Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal”, preciza DIICOT.

Andrew Tate și Tristan Tate au scăpat de arestul la domiciliu din România în 2023, în data de 4 august, după ce Curtea de Apel București a decis să înlocuiască arestul la domiciliu cu controlul judiciar.

Andrew Tate neagă acuzațiile de viol și trafic de persoane

În cadrul unui interviu, Andrew Tate a negat acuzațiile de viol și trafic de persoane. Acesta a povestit, în prima parte a interviului, despre cele trei luni de detenție.

„Am stat 93 de zile într-o temniță din România, cinci luni am fost închis în casă, a fost o perioadă turbulentă. Nu știam motivul de rahat pe care îl vor folosi, dar l-am aflat în celulă. Timp de două săptămâni am stat închis fără să știu de ce. Am primit actele în română, puteam să citesc „trafic de persoane”, dar pe cine? Când? Cum? Nimic nu avea sens. Abia după aceea am primit traducerea și am văzut cât de ridicol e cazul.

Ca să fie clar: sunt acuzat că am ajutat fete să facă vizualizări pe TikTok. Sunt acuzat că le-am învățat ce să posteze pe TikTok ca să ajungă virale, eu fiind atunci cel mai viral om de pe TikTok. Și de asta spun că am făcut trafic de persoane. E o nebunie!”, a declarat Andrew Tate.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Frații Tate și-au montat uși inteligente, de frica DIICOT. Vila din Pipera s-a transformat într-o fortăreață digitală

VIDEO | Avocații străini, care reprezintă interesele presupuselor victime ale fraților Tate, la București. Contre și acuzații la conferința de presă!

Dosarul fraților Tate a ajuns în posesia BBC. Ce noi amănunte înfiorătoare reies din rechizitoriul procurorilor români

Fraţii Tate RĂMÂN sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi Capitala. Care este verdictul în cazul returnării bunurilor aflate sub sechestru

Frații Tate sunt LIBERI să se plimbe prin țară / Decizia, luată de Tribunalul București