Primul terorist român l-a chemat la tribunal pe președintele Klaus Iohannis. Sângerosul Dragoș Ciupercescu i-a chemat „la dreptate” și pe Orban, Rafila, Tătaru, Arafat și Vlad Voiculescu

Primul terorist român l-a chemat la tribunal pe președintele Klaus Iohannis. Sângerosul Dragoș Ciupercescu i-a chemat „la dreptate” și pe Orban, Rafila, Tătaru, Arafat și Vlad Voiculescu
Klaus Iohannis, dat în judecată de Dragoș Ciupercescu. Sursă foto: Colaj GÂNDUL
Publicat: 18/05/2021, 18:53
Actualizat: 18/05/2021, 19:39

Primul român condamnat pentru terorism, după ce a detonat o grenadă defensivă în curtea liceului Jean Monnet din Capitală și a rănit cinci copii, l-a chemat la tribunal pe președintele României, Klaus Iohannis. Pe lângă șeful statului, Dragoș Ciupercescu i-a mai dat în judecată și pe Ludovic Orban, Alexandru Rafila, Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu și Raed Arafat. Fost cadru militar, Ciupercescu a fost eliberat condiționat la sfârșitul anului 2017, după ce, în februarie 2007, primise o condamnare de 18 ani de detenție, pentru terorism.

Fost militar profesionist, Dragoș Ciupercescu a fost, cadru al MApN din data de 6 ianuarie 1997  până la  1 martie 1999, cand i s-a desfăcut contractul de muncă. În noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a reușit să fure șapte grenade defensive din depozitul de muniții al UM 01348 București, zece focoase destinate acestui tip de muniție și 144 de cartușe.

După două luni, acesta a detonat una dintre grenade pe trotuarul din fața Liceului Jean Monnet, iar în urma exploziei au fost răniți cinci copii. Poliția a declanșat o anchetă fără precedent, dar făptașul părea aproape imposibil de identificat. Pe acest fond de nesiguranță, la data de 14 martie 2003, bărbatul a pus o nouă grenadă, pe o alee din Parcul Cișmigiu și a dat un telefon anonim prin care a cerut bani pentru a nu provoca o baie de sânge.

Zece zile mai târziu a fost prins de polițiștii Serviciului Omoruri. În timpul anchetei, Ciupercescu a povestit că ținta principală a atacului a fost unul dintre copiii lui Adrian Năstase, care, la momentul respectiv, ocupa funcția de premier. Fostul militar era supărat pentru faptul că, atunci când a fost concediat, a solicitat o audiență la primul ministru, însă cererea i-a fost respinsă.

A amenințat că îi omoară pe ofițerii care l-au prins

După ce și-a recunoscut fapta, fostul militar i-a condus pe polițiști în Cimitirul Ghencea și le-a arătat unde îngropase restul muniției, însă, cu toate că a fost cooperant, Dragoș Ciupercescu a jurat răzbunare.  În acest sens, teroristul a anunțat că, după ce va fi eliberat din închisoare, va încerca să-i omoare pe ofițerii de poliție care l-au prins.

Eliberat condiționat la sfârșitul lui 2016, teroristul s-a transformat într-un activist în toată regula și s-a apucat să susțină, în spațiul public, cauzele unor persoane care au necazui cu Justiția.

În plus, același Ciupercescu s-a arătat nedreptățit și de măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, drept pentru care, anul acesta, în luna aprilie, acesta a deschis un proces la Tribunalul București, în care i-a chemat în judecată pe toți factorii politici pe care i-a considerat responsabili pentru restrucțiile impuse în vederea limitării efectelor pandemiei.

Drept pentru care acesta i-a solicitat daune președintelui Klaus Iohannis, dar și fostului premier Ludovic Orban, fostului reprezentat al României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul Alexandru Rafila, foștilor miniștri ai Sănătății Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu, dar șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București, Secția a V-a Civilă, însă primul termen de judecată nu a fost, încă, stabilit.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Aplicația Google Essentials, lansată pentru utilizatorii de Windows