Prințul Paul, urmărit din 2020 și fugit în Franța, a fost prins într-o țară din care poate fi EXTRĂDAT. Unde l-au găsit polițiștii
Polițiștii au dat de urma lui Paul Philippe al României, pe care vor să îl aducă în țară din decembrie 2020, pentru executarea pedepsei primite în dosarul ”Ferma Băneasa”. Prințul Paul a fost prins într-un resort din Malta, au declarat, pentru Gândul, surse judiciare.
Fugit în Franța de mai bine de trei ani, de unde autoritățile judiciare au refuzat să îl extrădeze în România, Paul Philippe al României – care se prezenta ca fiind prințul Paul – putea să stea acolo fără teama de a fi încarcerat.
Surse judiciare au spus, pentru Gândul, că prințul Paul a ieșit recent din Franța și a ajuns în Malta, unde s-a cazat la un resort. Polițiștii din Malta l-au localizat și depistat, în urma cooperării cu ofițerii din România.
În urma activităților de cooperare polițienească internațională, între Poliția Română și Poliția din Malta, Paul Philippe al României a fost localizat și depistat într-un resort”, au precizat sursele citate.
Anchetatorii români urmează să înceapă procedurile specific pentru extrădarea lui Paul Philippe de România și încarcerarea lui într-un penitenciar.
Prințul Paul, fugar în Franța din 2020
Paul al României a fost dat în urmărire în decembrie 2020, după ce a fugit din țară chiar înainte ca magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție să-l condamne definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa.
După pronunțarea deciziei de condamnare, polițiștii au mers la adresa lui Paul al României, situată în centrul Capitalei, pentru a-l ridica și conduce la penitenciar. Acasă era, însă, numai soția lui, Lia, care i-a anunțat că nu este acasă și nici nu cunoaște unde se află sau când se întoarce.
Ulterior, s-a stabilit că bărbatul condamnat a părăsit teritoriul național și a fost dat în urmărire internațională. Fugarul a fost prins abia în data de 27 iunie 2022, când fost ridicat de polițiștii francezi de pe o stradă din Paris. Paul al României a fost încarcerat, însă, în luna septembrie a aceluiași an, a fost eliberat și plasat sub control judiciar, printr-o decizie a Curții de Apel Paris.
Paul al României, prins după un denunț anonim
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că fugarul ar fi ajuns în Franța cu un pașaport britanic și ascuns cu ajutorul unor prieteni. Cu toate că era urmărit internațional, românul ar fi fost semnalat la unele evenimente mondene, fără ca autoritățile franceze să facă vreun efort pentru prinderea lui. Totuși, la sfârșitul lunii iunie 2022, la poliția franceză ar fi fost dat un telefon anonim, prin care au fost transmise coordonatele lui Paul al României. Ca urmare, condamnatul a fost ridicat direct de pe stradă și încarcerat imediat.
Sursele Gândul au dezvăluit că numele persoanei care a sunat la Poliție a rămas necunoscut, însă, în urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul nu ar fi muncit nicăieri, astfel că s-a ajuns la concluzia că a fost ajutat cu bani de către prieteni. Totodată, Paul al României duce pe teritoriul Franței o viață modestă, mult diferită față de traiul pe care îl avea în România.
Prințul Paul, executat silit
Mai mult, acesta a fost executat silit și de către britanicul Marco Houston, editorul publicației Royalty Magazin. Englezul a demonstrat în instanță că i-a împrumutat pe prințul Paul și prințesa Lia cu 1,8 milioane de lire, bani pe care nu i-a mai primit înapoi.
Cu toate că veniturile sale sunt mici și trăiește departe de soția lui, prințul a scăpat de închisoare, cel puțin atâta vreme cât nu părăsește teritoriul Franței, după ce magistrații parizieni au constatat că unul dintre judecătorii care au dat sentința finală nu apucase să depună jurământul de investitură.
În 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic, precum și oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz și Moshe Agavi au fost trimiși în judecată de DNA, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa și a pădurii Snagov. Decizia definitivă a instanței a fost dată în 17 decembrie 2020.
Conform DNA, Paul Philippe al României a cumpărat influența pe care Remus Truică o avea asupra diferiților funcționari de la instituțiile publice care dețineau cele două proprietăți. Truică a prezentat „afacerea” unor persoane potente din punct de vedere financiar, cu care s-a asociat, pentru a se implica în demersurile infracționale, singura cale în obținerea bunurilor imobile pe care Paul Philippe al României le revendica în mod nelegal.
CITEȘTE ȘI: