Probleme la aterizare, pentru o aeronavă MiG-21 LanceR a Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii. Toate aparatele rămân la sol, iar MApN anchetează cazul

Publicat: 24 02. 2021, 01:58
Actualizat: 24 02. 2021, 02:00
Aeronavă militară din dotarea Forțelor Aeriene Române (FOTO-ilustrativ: Facebook)

O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți, 23 februarie, în jurul orei 18.30, într-un incident aviatic generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Incidentul a avut loc la finalizarea unui zbor de instrucție, iar echipajul aeronavei nu a fost rănit și aeronava nu a suferit avarii majore.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului, se mai arată în comunicat.

Totodată, conform procedurilor aviatice, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepția celor care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, potrivit sursei citate.

Armata Română va investi 300 de milioane de dolari în drone. O companie israeliană și una franceză, în competiție pentru a câștiga contractul cu Ministerul Apărării

Armata Română se pregătește să investească peste 300 de milioane de dolari în drone. Acestea vor supraveghea frontiera, spațiul maritim, ori vor fi folosite în misiuni de culegere de informații.

Dotarerea cu drone speciale a fost deja aprobată în Parlamentul României, iar o companie israeliană și una franceză sunt deja în competiție pentru a câștiga contractul cu MApN.

Marea Britanie, campanie de modernizare a forțelor armate. Drone de 40 de milioane de dolari pentru Royal Air Force!

Și Marea Britanie a demarat o amplă campanie de modernizare a forțelor armate. În acest sens, premierul Boris Jonhson a autorizat o plată de 30 de milioane de lire sterline (41 de milioane de dolari) pentru achiziția primelor drone din dotarea Royal Air Force!

Britanicii vor, însă, un aparat personalizat, astfel că banii vor fi cheltuiți pe proiectarea şi fabricarea unei drone cu totul și cu totul speciale. Primul test de zbor va fi în 2024.