Prima pagină » Actualitate » Procurori DIICOT antidrog insuficienți, avertizează Alina Gorghiu. Rapoartele oficiale (DOCUMENTE EXCLUSIVE)

Procurori DIICOT antidrog insuficienți, avertizează Alina Gorghiu. Rapoartele oficiale (DOCUMENTE EXCLUSIVE)

Procurori DIICOT antidrog insuficienți, avertizează Alina Gorghiu. Rapoartele oficiale (DOCUMENTE EXCLUSIVE)

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a ținut să reamintească că nu există suficienți procurori DIICOT antidrog. Numărul cazurilor este imens, raportat la numărul de dosare.

Gorghiu a declarat vineri că lupta împotriva fenomenului drogurilor „necesită efort comun” și a adăugat că numărul de procurori care se ocupă în prezent de dosarele referitoare la droguri este unul „foarte redus”.

Dosare la zi

„Date recente de la DIICOT confirmă că lupta împotriva fenomenului drogurilor necesită efort comun. Ieri: Șapte persoane au fost reținute în Constanța pentru trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, în urma unei anchete demarate în noiembrie 2022. Un alt traficant a fost prins la Cluj. 4.665 de dosare au fost soluționate în 2023, deși efectivul de procurori este foarte redus. Ca să se înțeleagă situația bine: în Secția de combatere a traficului de droguri din structura centrală a DIICOT lucrează doar 14 procurori. Care au în lucru 7.000 de dosare pe droguri din care 2.700 au fost deschise în primele 6 luni”, a precizat Gorghiu într-o postare publicată pe Facebook.

Citiți AICI raportul DIICOT exclusiv pentru Gândul

 

Care sunt procentele raportate Agenția Naționale Antidrog

Conform celor mai recente date, publicate în urmă cu 6 luni de Agenția Națională Antidrog, unul din 10 români cu vârsta între 15-64 de ani a consumat cel puțin un tip de drog ilegal în cursul vieții. Cele mai mari rate de consum se observă în rândul populației tinere (15-34 de ani).

Citiți AICI raportul ANA exclusiv pentre Gândul

„Am transmis o îndrumare Procurorului General, Alex Florența, pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri. Planurile de acțiune trebuie să vizeze și componenta de recuperare a prejudiciului”, a mai spus ministra Justiției.

Citiți și: EXCLUSIV | Cultivăm, procesăm, consumăm droguri. Dar de ce dezintoxicarea nu devine o afacere profitabilă? Răspunsul specialiștilor

EXCLUSIV | Psihologii contrazic estimările oficiale: 90% dintre elevi consumă droguri cel puțin ocazional. O radiografie alarmantă a fenomenului

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele

Citește și