În ultimii ani, clienții români s-au îndreptat către produsele alimentare care sunt considerate a fi delicatese. În această categorie sunt incluse, de exemplu, anumite tipuri de brânzeturi care încântă papilele gustative. Iată cât plătești pentru un platou cu 7-8 tipuri de brânză sau alte delicatese menite să creeze o experiență culinară aparte!
Brânzeturile au câștigat popularitate în rândul clienților români. În multe centre comerciale și chiar și diverse piețe se regăsesc aceste produse alimentare care încântă papilele gustative. De cele mai multe ori, aceste delicatese sunt aduse din Elveția, Italia și Franța. Însă, România nu este exclusă, în niciun caz, de pe această listă, căci și în țara noastră se regăsesc producători care pregătesc brânzeturi din lapte românesc. De pildă, la Colțești, Alba, se prepară brânzeturi aromate cu laptele colectat din zona Munților Trascău.
Printre produsele consumate de clienții români care pășesc în magazinele de specialitate se numără telemeaua, brânza frământată și cașul, toate în varianta afumată. Un manager de vânzări a explicat că brânza gouda a fost transformată într-o „brânză maturată afumată, care dă un gust și o finețe cu totul aparte produsului caș fumee”.
Tot în perioada sărbătorilor de iarnă, vânzarea de brânzeturi din băcănii a crescut. De pildă, în Cluj-Napoca, un singur platou cu un kilogram de brânzeturi (7-8 tipuri de brânză) a costat în jur de 200 de lei, în medie. Băcănia clujeană a vândut în jur de 200 de platouri cu brânzeturi. Cererea a fost mai mare, de Crăciun și de Revelion. Un kilogram de brânzeturi românești sau brânzeturi maturate ajunge să coste în jur de 100 de lei, arată Știrileprotv.ro.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci în fiecare zi BRÂNZĂ. Puțini știu ce efecte are
Din ce este făcută, de fapt, brânza TOFU în Lidl România, la doar 3.59 lei
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ