Produsul din Auchan, cumpărat de toți românii, care s-a scumpit de 4 ori
Unul din cele mai cumpărate produse de la Auchan, care costa doar 1 leu, a devenit un lux.
Produsul din Auchan, cumpărat de toți românii, care s-a scumpit de 4 ori
Cât costă azi banalul baton cu brânză de la Auchan? În trecut, acesta putea fi cumpărat cu 99 de bani, dar acum a ajuns să fie foarte scump.
Produsul costă acum 4,2 lei bucata, adică cât o pâine. Dacă până nu demult românii se înghesuiau să îl cumpere, acum a devenit o „raritate” în sacoșele lor.
Mulți clujeni – și nu numai – se plâng de faptul că produsele de la Auchan au devenit tot mai scumpe. Exemplul vorbește de la sine, scrie stiridecluj.ro.
Ce conține, de fapt, batonul cu brânză Auchan de 220 grame
Batonul cu brânză de 8,4 lei de la Auchan are un următoarele ingrediente: aluat (făină albă de grâu, apă, drojdie, zahăr), lapte praf integral, margarină vegetală (uleiuri vegetale) – palmier, rapiță, ulei vegetal emulsifiant, E471, conservant, E200, corector de aciditate, E330, aroma, colorant, E16061, preparat alimentar pe bază de grăsimi vegetale (ulei de palmier, amidon din cartofi, sare, corectori de aciditate E339, 330, fibre alimentare. Lapte praf degresat, aromă naturală, colorant: E160, topping 42,77%.
Declarație nutrițională: pentru 100 g produs: Valoare energetică 1365 kJ/326kcal.
Cât costă să umpli coșul de cumpărături cu alimentele care s-au ieftinit după plafonarea adaosului. Prețurile diferă de la un magazin la altul
Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență privind combaterea creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare, 14 alimente de bază au început să se ieftinească în supermarketuri și hypermarketuri. Deși, din august, adaosul comercial al procesatorilor și retailerilor este limitat la 20%, prețurile alimentelor diferă de la un magazin la altul, iar românii trebuie să scoată din buzunare în jur de 100 de lei pentru cumpărăturile de bază.
Pentru a afla cât costă coșul de cumpărături cu alimentele de bază, în urma adaosului plafonat, Gândul a făcut un calcul al prețurilor la cele 14 tipuri de produse alimentare care s-au ieftinit și a comparat prețurile de la trei supermarketuri din București. Calculele au fost făcute adunând preţurile mici și medii ale produsele analizate, ceea ce înseamnă că suma totală ar putea fi mai mare, în cazul în care sunt alese produse ale unor mărci mai scumpe.