Ce va face Carmen Iohannis, care este profesoară în Sibiu, în timpul GREVEI generale a colegilor săi. Soția președintelui nu este membră de sindicat
Carmen Iohannis, care este profesoară de limba engleză la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, nu se alătură colegilor săi care vor intra în grevă generală, luni.
Soția președintelui României, Klaus Iohannis, nu este membră de sindicat și nici nu a semnat vreo listă, potrivit Digi 24.
Astfel, prima doamnă a României se va prezenta la ore luni, 22 mai, chiar dacă ceilalți profesori din cadrul Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au decis să intre în grevă generală. Colegiul la care predă Carmen Iohannis a fost, miercuri, în grevă de avertisment,
Reprezentanții sindicatelor din educație au transmis miercuri, 17 mai, că rămâne în vigoare organizarea grevei generale. Anunțul vine în urma discuțiilor pe care le-au avut profesorii cu premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.
„Este clar, de luni vom avea grevă generală”, au declarat liderii de sindicat după discuțiile de la guvern, spunând că au primit promisiuni, potrivit sursei citate.
Klaus Iohannis le dă dreptate profesorilor
Președintele României susține că solicitările dascălilor pentru măririle salariale sunt, după părerea sa, îndreptățite. Iohannis a punctat că creșterea salariilor ține de legea salarizării, nu de legile educației.
„Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite. Avem o inflație mare și aici vorbim de o reașezare. Dar, în realitate, avem nevoie de mult mai mult. Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, trebuie să avem toate condițiile, nu doar săli moderne, școli moderne, ci să avem și grijă de dascăli”, a precizat Klaus Iohannis.
Șeful statului a precizat că o condiție importantă în acest sens este salarizarea.
„Ei trebuie plătiți la adevărata lor valoare”, a transmis președintele României.
Klaus Iohannis a făcut precizarea că măririle salariale țin de fapt de legea salarizării, nu de legile educației. Președintele a afirmat că așteaptă de la ministerul Muncii „să lucreze un pic mai repede pe legea salarizării”.
„Această chestiune este artificial amestecată cu dezbaterile pe legile Educației. Salarizarea trebuie să apară în grila națională de salarizare, care trebuie actualizată. Și aștept și eu ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe legea salarizării, iar grilele pentru învățământ să satisfacă nevoile sistemului”, a mai precizat șeful statului.