Prima pagină » Actualitate » Gheorghe Mencinicopschi a murit, la vârsta  de 73 de ani. Celebrul cercetător și profesor universitar suferea de o boală pulmonară gravă

Gheorghe Mencinicopschi a murit, la vârsta  de 73 de ani. Celebrul cercetător și profesor universitar suferea de o boală pulmonară gravă

Gheorghe Mencinicopschi a murit, la vârsta  de 73 de ani. Celebrul cercetător și profesor universitar suferea de o boală pulmonară gravă

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit, miercuri, la vârsta de 73 de ani după o boală pulmonară gravă. Anunțul decesului a fost făcut de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni.

„Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din Capitală, la 73 de ani. Era internat, de mai multe zile, cu o boală gravă la plămâni. Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare. Eu consider că a fost o mare nedreptate. Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare. Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată. Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a declarat, pentru agrointel.ro, Bibiana Stanciulov.

Cine a fost Gheorghe Mencinicopschi

Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949 în comuna Domnești, județul Argeș. Biolog, biochimist și cercetător român, Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate, scrie Antena3.ro.

A elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare (susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008).

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și