Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 17-30 mai 2021

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 17-30 mai 2021
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 17/05/2021, 15:58

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza valabilă în următoarele două săptămâni, adică până la finalul acestei luni. Află cum va fi vremea în intervalul 17-30 mai!

Prognoza meteo în Banat, 17-30 mai 2021

În Banat, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de o vreme în general răcoroasă, cu temperaturi maxime de 18….20 de grade şi minime de 8…10 grade, în medie, posibil mai scăzute în data de 20 mai.

Începând din 23 mai, se estimează o încălzire treptată a vremii, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii mai, iar în unele zile vor fi chiar mai ridicate decât mediile multianuale, respectiv 23…26 grade ziua şi 11…13 grade noaptea, mediat regional.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă. Vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Prognoza meteo în Crișana, 17-30 mai 2021

În Crișana, vremea va fi răcoroasă în prima săptămână, când vor fi valori termice diurne de 17…21 de grade şi nocturne de 7…11 grade, posibil mai scăzute în jurul datei de 20 mai.

Începând din 24 mai, valorile temperaturii aerului vor fi în creştere treptată, apropiindu-se de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai, cu medii ale maximelor de 22…24 de grade şi ale minimelor de 10…13 grade.

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată. Vor fi mai ales fenomene de instabilitate atmosferică, iar local, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Prognoza meteo în Transilvania, 17-30 mai 2021

În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, astfel că, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 20 de grade, iar minimele între 4 şi 9 grade.

Începând din data de 24 mai, valorile termice vor fi în creştere treptată şi se vor situa în jurul celor caracteristice ultimei decade a lunii mai, respectiv 20…24 de grade ziua şi 7…11 grade noaptea, mediat regional.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în majoritatea zilelor; vor fi mai ales manifestări de instabilitate atmosferică, iar local se pot înregistra în intervale scurte de timp sau prin cumulare cantităţi de apă mai însemnate.

Prognoza meteo în Maramureș, 17-30 mai 2021

În Maramureș, prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de o vreme rece pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 14….18 grade şi minime de 6…10 grade, în medie.

Începând din 24 mai, se estimează o încălzire treptată a vremii, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale în ultima decadă a lunii mai, iar în unele zile vor fi chiar mai ridicate decât mediile multianuale, respectiv 21…23 grade ziua şi 9…12 grade noaptea.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă şi, mai ales în prima săptămână, se vor cumula cantităţi de apă însemnate.

Prognoza meteo în Moldova, 17-30 mai 2021

În Moldova, în prima săptămână, zilele caracterizate de o vreme normală termic şi local chiar mai caldă decât în mod obişnuit (cu maxime de 20…25 de grade) vor alterna cu zile mai răcoroase când la amiază vor fi temperaturi de 18…21 de grade.

Minimele termice vor fi în general de 8…12 grade, cu valori mai mici în unele nopţi în nordul regiunii. Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică un regim termic în general peste cel caracteristic perioadei, cu valori diurne de 22…26 de grade şi nocturne de 10…14 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 17-19 mai, iar în restul intervalului de referinţă, pe arii restrânse, mai ales în nordul regiunii şi în zona subcarpatică, se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo în Dobrogea, 17-30 mai 2021

În Dobrogea, în prima săptămână, vor fi alternanţe între zile cu o vreme normală termic pentru această perioadă din an (cu maxime de 19…24 de grade) şi zile mai răcoroase când la amiază vor fi temperaturi de 17…20 de grade; minimele termice vor fi în general de 8…12 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică un regim termic apropiat de cel caracteristic în a doua decadă a lunii mai în zona litorală (cu valori diurne de 20…22 de grade) şi temperaturi peste mediile multianuale în partea continentală (în medie 24…26 de grade).

Probabilitatea pentru ploi locale, temporare va fi mai ridicată în zilele de 17, 19 şi 20 mai, iar pentru restul intervalului de referinţă este estimat un regimul pluviometric deficitar.

Prognoza meteo în Muntenia, 17-30 mai 2021

În Muntenia, în prima parte a intervalului, zilele cu valori termice în jurul celor climatologic specifice (cu maxime de 21…24 de grade) vor alterna cu zile mai răcoroase când, mediat regional, la amiază vor fi temperaturi de 17…22 de grade; minimele termice vor fi în general de 9…12 grade, cu valori mai mici în unele nopţi, în special nordul regiunii.

Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică un regim termic în general peste cel caracteristic perioadei, cu valori diurne, în medie, de 24…27 de grade şi nocturne de 10…14 grade.

Probabilitatea pentru ploi pe suprafeţe relativ extinse va fi mai ridicată în zilele de 17, 19 şi 20 mai. Pentru restul intervalului de referinţă, este estimat un regim pluviometric în general deficitar, fiind posibile pe alocuri fenomene de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo în Oltenia, 17-30 mai 2021

În Oltenia, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi în general răcoroasă, cu temperaturi maxime de 18…22 de grade ( posibil mai scăzute în data de 20 mai) şi minime de 7…11 grade, mediat regional.

Începând din 23 mai, temperatura aerului va fi în creştere până la valori în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii mai şi chiar peste mediile multianuale, cu 24…27 de grade în orele după-amiezilor şi 10…15 grade în timpul nopţilor.

Probabilitatea pentru ploi pe suprafeţe extinse va fi mai ridicată în zilele de 17, 19 şi 20 mai. Pentru restul intervalului de referinţă, vor fi pe alocuri fenomene de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo la munte, 17-30 mai 2021

La munte, până la finalul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 6…12 grade şi ale minimelor de 0…6 grade, cu valori uşor negative la altitudini mari.

Încălzirea vremii estimată după data de 23 mai va determina valori termice apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai, 8…16 grade cele diurne şi 2…8 grade cele nocturne.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar în special în prima săptămână când instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra local cantităţi de apă însemnate. În primele zile, la altitudini în general de peste 1800 m, vor fi şi averse de lapoviţă sau ninsoare.

Vremea în săptămâna 17–23 mai: scad temperaturile, vor fi ploi mai multe și ninsori pe crestele montane

Niciuna din zilele săptămânii care a început luni, 17 mai, nu va scăpa de precipitații, iar temperaturile vor fi chiar și cu 8 grade sub valorile perioadei.

În Banat, Crișana, Maramureș vor fi precipitații și de 40 – 50 l/mp, iar prin zonele montane, chiar spre 70 – 80 l/mp. În Transilvania, Oltenia și Muntenia, cantitățile de precipitații ajung la 15 – 20 l/mp, în timp ce Moldova și Dobrogea au parte de o nouă săptămână cu puține ploi, cantitățile de apă care vor cădea nedepășind 5 – 7 l/mp.

Schimbările se datorează unor câmpuri de presiune scăzută, cu mase de aer umed, reci și foarte reci, de origina maritim polară, care vor afecta toate regiunile, până vineri. Abia în weekend-ul 22-23 mai, spre România va avansa o masă de aer mai cald, potrivit datelor de la Prognoze Meteo transmise pentru Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti şi-a infectat intenţionat iubita cu HIV. Individul...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
Un nou tip de locuri de muncă. Aplicația care a revoluționat piața
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Resturi din scoarța primordială a Pământului, descoperite în Australia
×