Prima pagină » Actualitate » Programul „Masă caldă”, desfășurat în 150 de școli din țară, continuă. Guvernul a alocat 66 de milioane de lei în acest sens | VIDEO

Programul „Masă caldă”, desfășurat în 150 de școli din țară, continuă. Guvernul a alocat 66 de milioane de lei în acest sens | VIDEO

Guvernul a aprobat, joi, în cadrul ședinței săptămânale, alocarea a peste 66 de milioane de lei pentru continuarea, în semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022 a programului „Masă Caldă”.

Este vorba despre un program guvernamental care se desfășoară în 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, în cadrul unui briefing de presă după ședința de Guvern de joi.

„Peste 66 de milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, din bugetul de stat pentru acest an, au fost alocaţi pentru a derula, şi în semestrul II al anului şcolar în curs, Programul ‘Masă caldă’ pentru preşcolari şi elevi din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Sunt peste 68.000 de preşcolari şi elevi care vor beneficia de acest program”, a declarat joi Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a reamintit că programul are scopul „de a contribui la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi de a îmbunătăţi performanţele şcolare”.

Potrivit hotărârii de guvern adoptate, în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022 vor fi alocaţi 66.812.000 lei din Fondul de rezervă pentru finanţarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Ce este programul „Masă Caldă”

Potrivit EduPedu, Programul pilot „Masă caldă în școli” se desfășoară în 150 de unități de învățământ de stat. Pentru semestrul trecut, Guvernul a aprobat o finanțare de 46,4 milioane de lei pentru acest program.

Programul a fost înfiinţat în perioada Guvernului Cioloş, în 2016, acesta fiind pilotat pe 50 de şcoli. Următorul Guvern, Grindeanu, a decis continuarea programului pilot tot în 50 de şcoli, după care a urmat o decizie similară şi a Guvernului Dăncilă. Acesta din urmă a adoptat şi publicat în Monitorul Oficial cu întârziere de un semestru normele de aplicare, astfel că în multe şcoli autoritățile locale, responsabile de aplicarea programului, nu au derulat procedurile de implementare.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele