Pronunțare în așteptare în cazul polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Ce pedeapsă ar putea primi

Publicat: 13 08. 2024, 11:49
Actualizat: 13 08. 2024, 12:26

Constantin Popescu, poliţistul care a accidentat-o mortal pe trecerea de pietoni pe Raisa, o fetiţă în vârstă de 13 ani, așteaptă, marți, decizia definitivă, care este în pronunțare la Curtea de Apel București. După tragedia din ianuarie 2022, polițistul a a fost condamnat, în primă instanță, de Judecătoria Sectorului 1, la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, care a fost atacată cu apel.

Instanța Curții de Apel București ar urma să se pronunțe marți în cazul polițistului Constantin Popescu, cel are a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni.

El ar putea fla marți dacă va sta în spatele gratiilor sau rămâne cu pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare, dacă compeltul din apem menține decizia din primă instanță.

„Omul chiar merită măcar și două luni de zile să stea pe acolo (închisoare – n.r.), totuși, a omorât-o p e Raisa, pe cealală fetiță a zăpăcit-o. Cam asta vor și familiile și și-a dorit și inclusiv Parchetul, ca pedeapsa, indiferent care este ea, cât de mică este ea, să fie una cu executare și nu una cu suspendare”, a declarat apărătorul famiilor, avocatul Adrian Cuculis, contactat de Gândul.

Pe 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni.

În urma impactului violent, Raisa a murit pe loc, în timp ce Mariana, colega și prietena sa, a fost rănită şi transportată la spital. Ulterior, a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera.

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză mare şi nu a acordat prioritate pietonilor. Constantin Popescu, încadrat în Poliţie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Ce daune ar trebui să plătească

Instanța de fond a mai dispus, pe 31 ianuarie, ca poliţistul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor pe o perioadă de 90 de zile.

Completul Judecătoriei Sectorului a mai stabilit ca societatea de asigurare CITY INSURANCE SA (aflată în faliment) să plătească familiei fetiţei ucise suma de 160.000 de euro şi alţi 90.000 de euro către familia celeilalte fetiţe, rănită de poliţist în accident.

Pe de altă parte, judecătorii au respins ca neîntemeiată acţiunea civilă exercitată de familiile fetelor împotriva Poliţiei Capitalei şi Primăriei Generale.