Prima pagină » Actualitate » Propagandistul lui Putin, alte scenarii AMENINȚĂTOARE: „Îl voi vedea pe Trump intrând în război cu Europa” / „Dezintegrarea NATO și distrugerea UE”

Propagandistul lui Putin, alte scenarii AMENINȚĂTOARE: „Îl voi vedea pe Trump intrând în război cu Europa” / „Dezintegrarea NATO și distrugerea UE”

Propagandistul lui Putin, alte scenarii AMENINȚĂTOARE: „Îl voi vedea pe Trump intrând în război cu Europa” / „Dezintegrarea NATO și distrugerea UE”

Propagandiștii Kremlinului sunt din ce în ce mai optimiști în aceste zile, iar Vladimir Solovyov – vârful de lance al unor mesaje absolut uluitoare – s-a dezlănțuit în emisiunea matinală pe care o susține la un post de radio controlat de stat. Pentru cel supranumit „propagandistul lui Putin”, visul devine realitate, iar delirul atinge culmi nebănuite.

Cei care propagă în mass-media punctele de reper fixate de Moscova își primesc, în fiecare săptămână, ordinele de la Kremlin, apoi insistă că politica externă dusă de administrația Trump s-ar alinia cu planurile Rusiei controlate de Vladimir Putin.

Julia Davis – editorialist pentru The Daily Beast și creatorul Russian Media Monitor – notează într-o analiză publicată de Centrul de Analiză al Politicii Europene (CEPA) că propagandistul Vladimir Solovyov a reconsiderat și nu mai etichetează SUA, așa cum făcea nu cu mult timp în urmă, drept principalul „inamic” al Rusiei.

La Moscova, starea de spirit a crescut de la optimist la efervescent, mai scrie Julia Davis, iar Vladimir Solovyov vede o nouă „alianță” la orizont.

„JD Vance, biletul de aur al Rusiei pentru a-și continua expansiunea globală”

În timpul emisiunii sale matinale de la radio  – Full Contact  -, Solovyov a spus: „Măștile sunt scoase! Acum vedem că Europa este în spatele acestui război… Sunt satanici!”

„El a adăugat: «Îl voi vedea pe Trump intrând în război cu Europa – îmi va face o mare plăcere. Iată cum se va desfășura totul: anexarea Groenlandei, dezintegrarea NATO, distrugerea Uniunii Europene, pe care Trump nu o va mai recunoaște, și războiul economic dintre America și Europa».

Dar de ce să ne oprim doar aici? Donald Trump ar putea chiar să redirecționeze ajutorul SUA alocat Ucrainei către Rusia, noul aliat al Americii. Solovyov a visat cu ochii deschiși: «Trump va spune: De ce nu intrăm într-o cooperare militaro-tehnică cu Rusia? Iată cine sunt adevărații dușmani ai Americii: Europa satanică și Uniunea Europeană».

Vladimir Solovyov, care a fost decorat de Kremlin cu Ordinul Patriei, clasa a patra, a continuat să dezvolte această temă, proclamând că o alianță între Statele Unite și Rusia va culmina cu luarea unor acțiuni comune – nespecificate, însă – împotriva Europei.

Într-un episod din emisiunea Seara cu Vladimir Solovyov, gazda și experții care au apărut în programul său s-au gândit la «diviziunea» iminentă a Europei, facilitată de Rusia, îngrijorându-se doar din cauza ideii că mandatul lui Trump nu este suficient de lung pentru a face tot ce trebuie făcut.

Unul dintre invitați, Dmitri Drobnitsky, a fost de acord că Moscova are nevoie de mai mult timp, iar vicepreședintele JD Vance este «biletul de aur al Rusiei pentru a-și continua expansiunea globală» – cu condiția să câștige alegerile prezidențiale din 2028”, continuă Julia Davis.

Solovyov cere Rusiei să se pregătească pentru războiul cu Europa democratică

În timpul celei mai recente emisiuni pe care o realizează – Sunday Evening With Vladimir Solovyov -, propagandistul lui Putin a „trâmbițat” că războiul Rusiei împotriva Europei democratice este inevitabil.

Vladimir Solovyov a considerat că acest «război îngrozitor» nu va fi purtat pe uscat, ci se va baza pe utilizarea diferitelor sisteme de arme avansate, aflate la dispoziția Moscovei.

Solovyov a cerut Rusiei să se pregătească pentru acest conflict și să își îmbunătățează, totodată, capacitățile economice.

Bucuria nu se limitează, însă, doar la TV. Ziarele rusești sunt la fel de mulțumite ca și Solovyov. După cum a detaliat corespondentul BBC la Moscova, Steve Rosenberg, «oficialii americani și ruși au început să vorbească aceeași limbă».

Un alt jurnalist a susținut că Donald Trump plănuiește să devină proprietarul economic al Ucrainei și că ar «propune ca Rusia să devină asociatul și partenerul său de afaceri».

Revenit la TV, Henry Sardaryan – decanul Școlii de Guvernare și Politică de la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova – a subliniat că perspectiva pe termen lung este pozitivă pentru Rusia, deoarece Statele Unite, sub conducerea lui Trump, au abandonat principiile dreptului internațional și inviolabilitatea granițelor și nu mai condamnă invazia Ucrainei. El a remarcat: «În mod strategic, totul merge foarte bine»”, punctează Julia Davis în analiza sa.

Rușii au toate motivele să fie veseli”

Având în vedere dorința aparentă a ambasadorului Steve Witkoff de a recunoaște regiunile ucrainene ocupate ca fiind ruse – continuă Julia Davis -, Sardaryan a cerut ca Moscova să-l notifice prompt că Rusia revendică și Kievul, Mykolaiv, Odesa, dar a spus și că  „teritoriile rusești nu se limitează la acestea”.

Vladimir Solovyov a adăugat că organizarea de referendumuri în regiunile menționate mai sus ar trebui să mulțumească administrația Trump, iar Casa Albă ar putea accepta ca alte teritorii din Ucraina să fie considerate rusești.

Sardaryan a mai declarat că agenda negocierilor dintre SUA și Rusia depășește cu mult subiectul «Ucraina» și va redefini, practic, arhitectura europeană de securitate, printre multe altele.

Sardaryan a spus că, în prezent, există șapte guverne de dreapta în Europa care sunt «extrem de pozitive» față de Trump și agenda sa.

El a menționat, de asemenea, că Rusia dorește să vadă cum acest număr crește, de la șapte la cel puțin 10 sau chiar 20, pentru a elimina resursele europene enorme din mâinile «oamenilor bolnavi» precum prim-ministrul britanic Keir Starmer. 

Același Sardaryan a cerut Moscovei să se concentreze pe promovarea mișcărilor anti-război care să blocheze drumurile și să împiedice funcționarea parlamentelor liber alese în întreaga Europă, dar și „să destabilizeze situația din toate țările care îndrăznesc să acționeze împotriva intereselor Rusiei”.

Să ne amintim și că, în luna decembrie a anului 2021, Olga Skabeeva – gazda emisiunii TV  60 Minutes, a declarat : «Statele Unite trebuie să accepte ideea că hegemonia lor s-a încheiat».

Și a adăugat: «Rusia plasează Statele Unite într-o situație din care nu pot câștiga: fie se retrag voluntar, fie îi vom forța».  

Exact ceva de genul acesta pare să fie, acum, în curs de desfășurare. Rușii au toate motivele să fie veseli”, avertizează Julia Davis în analiza publicată de CEPA.

Foto colaj main – Profimedia Images


Citește și:

De ce vrea Putin să controleze Marea Neagră și cheia în care poate fi „citit” războiul din Ucraina. „Rol crucial pentru ambițiile Moscovei”

Balcanii de Vest, o ecuație pe care UE nu a rezolvat-o încă. „Teren fertil pentru KREMLIN, Europa trebuie să navigheze cu atenție”

Țările baltice, obligate să se adapteze la politica lui TRUMP. „Mai este loc de manevre strategice sau asistăm la scăderea ireversibilă a securității?

Fântâna de PETROL a lui Putin. Cu ajutor european, exporturile rusești depășesc pragul de preț al G7 / Rusia a obținut peste 53 mld. $ în 2024

Caută Rusia pacea cu Occidentul? „Se înmulțesc dovezile că Putin urmărește exact OPUSUL” / Casa Rusă și operațiunile hibride

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și