Prorectorul UMF sare în apărarea lui Nelu TĂTARU, acuzat de luare de mită: „Vorbim de gesturi de recunoștință”
Prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Ştefan Busnatu, a comentat despre situația lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită. Prorectorul UMF consideră că acuzațiile constituie, de fapt, un atac la adresa corpului medical, motivat politic.
Prorectorul UMF, Dr. Ştefan Busnatu, intervine în scandalul în care fostul ministru al Sănătății, medicul Nelu Tătaru, este acuzat de procurorii DNA de peste 100 de acte de luare de mită. Busnatu susține că dosarul este un atac din partea presei și justiției la adresa doctorilor din România.
„Se întâmplă din nou! Justiţia şi presa îşi unesc forţele pentru a destabiliza corpul medical, de data asta cu un caz care atinge un punct sensibil: recunoştinţa pacienţilor. Dr. Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, este acuzat că a primit „şpagă” sub formă de ouă, găini şi mici sume de bani de la pacienţi care i-au mulţumit după ce le-a salvat vieţile.
E revoltător cum un gest uman, care reflectă aprecierea sinceră a celor vindecaţi, ajunge să fie tratat drept o infracţiune şi mediatizat de toată media. Nu vorbim aici de pretenţii financiare pentru a avea acces la actul medical, ci de acea mulţumire profund umană, acele gesturi de recunoştinţă”, scrie Busnatu.
Avocata lui Nelu Tătaru pune la îndoială dovezile DNA
Avocata lui Nelu Tătaru a declarat pentru Gândul că ar exista o serie de inadvertente, pretins majore, în dosar, mai precis, numeroși „clienți„ ai lui Tătaru, neidentificați până la acest moment din anchetă, dar și faptul că, din moment ce se presupune că cel pe care îl apără lua bani, acesta trebuia prins in flagrant delict și nu „expus„ după mai multe luni de la data presupuselor fapte.
Până la acest moment, apărarea lui Nelu Tătaru nu a primit niciun fel de probă din partea anchetatorilor DNA Iași. Acuzația constă în faptul că, în urmă cu aproximativ trei luni jumătate, ar fi primit sume de bani nespecificate de la persoane, ce nu ar fi fost identificate de către anchetatori, până în prezent.