Contabilii și cei din domeniile economic și antreprenorial organizează azi, 8 iulie, un protest in Piața Victoriei, împotriva noilor măsuri fiscale. Acțiunea este un gest de revoltă împotriva a ceea ce angajații din economie și domeniile adiacente numesc „teroare fiscală”. Manifestația, ”Fără haos în legislaţia fiscală”, a început încă de la orele dimineții.
Noile măsuri fiscale i-au făcut pe contabili, economiști și antreprenori să iasă în stradă, în cadrul unui protest intitulat „Fără haos în legislația fiscală”. Manifestanții s-au strâns în Piața Victoriei încă de la 8:30 dimineața, pentru a-și exprima nemulțumirea față de ceea ce ei numesc „teroarea fiscală”.
Protestul se va încheia la ora 13:30. Protestatarii au pornit dinspre Piața Victoriei, îndreptându-se către ANAF şi Ministerul Finanţelor.
„Într-o ţară în care mediul de afaceri ar trebui să fie susţinut şi încurajat, suntem martorii unei realităţi alarmante: lipsa de transparenţă şi comunicarea deficitară a instituţiilor statului, care par să adopte măsuri pe furiş, noaptea, fără consultare şi fără a ţine cont de impactul devastator pe care îl au asupra contribuabililor şi a afacerilor. Acesta este contextul în care ne aflăm astăzi, un context în care haosul legislativ şi teroarea fiscală devin norma”, au transmis reprezentanţii Patronatului Antreprenorilor Contabili din România (PACR).
Contabilii, economiștii și antreprenorii se arată profund nemulțumiți de noile modificări fiscale și acuză lipsă de transparență.
”recenta publicare a OUG 69/2024 şi OUG 70/2024 fără nicio consultare publică şi aprobarea acestora în doar două zile reprezintă doar vârful aisbergului. Aceste ordonanţe, care includ măsuri precum e-TVA şi e-Factura, nu sunt doar exemple de digitalizare prost implementată, ci şi manifestări ale unui sistem care ignoră complet principiile democraţiei şi ale dialogului social. Este revoltător cum se poate modifica o lege organică printr-un OUG, fără consultare, fără transparenţă şi fără respect”.
Inițiatorii protestului au creat și o petiție „Fără haos în legislația fiscală ! Vrem predictibilitate!”. „, care a fost semnată deja de 55.000 de persoane.
”Digitalizarea nu înseamnă birocratizare, iar e-TVA acest lucru îl reprezintă, în ambele forme publicate. (…) Cerem eliminarea E-TVA şi oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanţe de urgenţă emise noaptea”, se arată în petiție.
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) susţine manifestația şi a realizat o listă cu 10 revendicări:
FOTO: Facebook
CITEȘTE ȘI: