Nu știi la ce să te aștepți de la miliardarul Elon Musk, CEO-ul SpaceX și Tesla, când vine vorba de interviul de angajare în una din aceste companii cu nume răsunător. Potrivit unor candidați, Musk apelează la o „ghicitoare” cu tâlc, pentru a-i testa „la sânge”.
Cine își imagina că este simplu să susții un interviu de angajare cu Elon Musk, probabil că se înșela, scrie Daily Mirror.
CEO-ul în vârstă de 49 de ani apelează la o întrebare încuietoare, pentru a separa învingătorii de învinși.
Potrivit unei biografii autorizate, scrisă de Ashlee Vance, ghicitoarea lui Musk i-a pus pe mulți în dificultate.
„Elon Musk le-a pus această întrebare candidaților pentru un job la SpaceX și Tesla. Crezi că știi răspunsul? Să încercăm!
Te afli pe suprafața Pământului. Te deplasezi o milă (1,6 km) spre sud, o milă spre vest și o milă spre nord. Ajungi de unde ai plecat. Unde te afli?”, aceasta este întrebarea lui Elon Musk, potrivit inginerului tehnic @pinkpencilmath.
Secțiunea de comentarii a fost „inundată” de răspunsuri, fie ironice, fie serioase, la provocarea lui Elon Musk.
„Sunt aici la interviu”, glumește cineva.
„În mintea ta: deoarece întrebarea ignoră teoria relativității”, scrie altcineva.
„Sunt acasă, deoarece Elon nu m-ar angaja”, recunoaște o altă persoană.
Alte persoane au luat în serios întrebarea lui Elon Musk.
„Te afli pe suprafața Pământului, astfel încât dacă mergi trei mile în direcții diferite și ajungi în locul din care ai plecat, este Polul Nord”, spune un utilizator.
„O milă vest de unde ai plecat?”, întreabă altcineva. Întrebarea lui Musk are însă două răspunsuri corecte.
Primul: Polul Nord. Dar Elon adaugă presiune asupra candidaților: „Unde ai mai putea să te afli?”
„Celălalt răspuns este undeva aproape de Polul Sud, unde, dacă mergi o milă spre sud, circumferința Pământului devine…o milă”, scrie Vance.
„Foarte puțini ingineri găsesc răspunsul și Musk se folosește cu plăcere de unele ecuații, pentru a-și justifica argumentația, în timpul interviurilor”, povestește biograful.
Din fericire, Musk nu este interesat de răspunsul corect, ci de modul în care candidații abordează problema.
De asemenea, după cum a mai precizat Musk, nu trebuie să fi urmat o universitate de top, ca să lucrezi la compania spațială SpaceX sau cea auto Tesla.
În 2017, Musk recunoștea că-i întreabă pe candidați: „Enumeră câteva din cele mai dificile probleme la care ai lucrat și spune-mi cum le-ai rezolvat”.