Prima pagină » Actualitate » PSD cere anchetarea folosirii resurselor guvernamentale în campania politică a lui Cîţu pentru şefia PNL

PSD cere anchetarea folosirii resurselor guvernamentale în campania politică a lui Cîţu pentru şefia PNL

PSD cere anchetarea folosirii resurselor guvernamentale în campania politică a lui Cîţu pentru şefia PNL
PSD cere anchetarea folosirii resurselor guvernamentale în campania politică a lui Cîţu

Alegerile interne din PNL nu declanșează doar o luptă politică intestină între susținătorii lui Ludovic Orban – actualul președinte al partidului – și cei ai premierului Florin Cîțu, care și-a anunțat candidatura, ci și o reacție fermă din partea PSD.

Partidul Social Democrat (PSD) solicită instituţiilor abilitate să declanşeze de urgenţă ”o investigaţie penală cu privire la utilizarea resurselor umane şi bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîţu pentru şefia PNL”.

Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîţu – realizate de angajaţii Cancelariei premierului – ”constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale”, susțin reprezentanții PSD.

PSD: ”Premierul Cîţu foloseşte, în mod necuvenit, resursele şi personalul bugetar în lupta sa politică din partid”

Faptul că premierul Cîțu și-a stabilit ”cartierul general” chiar în biroul său de la Guvern i-a determinat pe social-democrați să consideră că acesta folosește resurse și personal bugetar în campania de partid.

”Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul ”Florin Cîţu candidat pentru preşedinţia PNL” arată că premierul Cîţu şi-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern şi foloseşte, în mod necuvenit, resursele şi personalul bugetar în lupta sa politică din partid”, acuză social-democrații.

Mai mult, potrivit PSD, modalitatea aleasă de Florin Cîțu ”se circumscrie unei infracţiuni de corupţie săvârşită de la cel mai înalt nivel al statului român”.

”Acest fapt se circumscrie unei infracţiuni de corupţie săvârşită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Conform acestui articol, folosirea influenţei ori autorităţii funcţiei de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancţionează conform legii”, transmite PSD.

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și