Prima pagină » Actualitate » PSD cere schimbarea strategiei de vaccinare: „Este doar o fugă de realitate”

PSD cere schimbarea strategiei de vaccinare: „Este doar o fugă de realitate”

PSD cere schimbarea strategiei de vaccinare: „Este doar o fugă de realitate”

PSD cere schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, pentru a se ține cont că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial. „Diminuarea succesivă a țintei de vaccinare este doar o fugă rușinoasă de răspundere”, consideră social-democrații.

„Încă un motiv pentru a depune moțiunea de cenzură. Diminuarea succesivă a țintei de vaccinare este doar o fugă rușinoasă de răspundere! PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial.

„Obiectivul nu poate fi îndeplinit până la 1 iunie”

Datele oficiale arată că obiectivul vaccinării a cel puțin 5 milioane de persoane până la 1 iunie nu mai poate fi îndeplinit, ceea ce face imposibilă atingerea unui nivel de imunizare de 70% din populație până la finalul lunii septembrie, așa cum se angajase premierul Florin Cîțu.

Maniera în care Guvernul a diminuat succesiv această țintă de la 70% la 50%, și apoi la 30% din populație nu reprezintă decât o fugă rușinoasă de răspundere”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

PSD: „Se impune înlocuirea celor care au eșuat”

„Comunicarea bazată pe șantaj și discriminare și lipsa aproape în totalitate a acțiunilor de vaccinare în mediul rural au condus la divizarea profundă a societății și la scăderea dramatică a încrederii în cei care au coordonat campania.

Se impune deci înlocuirea celor care au eșuat și regândirea întregii strategii de vaccinare și de combatere a pandemiei, cu o atenție specială pentru protejarea persoanelor vulnerabile și pentru prevenirea apariției unor noi focare.

Guvernul are obligația de a extinde activitatea de testare anti-COVID-19 pentru persoanele nevaccinate, inclusiv prin disponibilitatea gratuită a testelor, în special la nivelul unităților de învățământ și la nivelul categoriilor profesionale cu cel mai mare risc de transmitere a virusului”, afirmă social-democrații.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele