Putin joacă în propriul film. Organizează ALEGERI în Kursk, ca și cum ofensiva ucraineană nu există: „Alegerea guvernatorului nominalizat de ȘEFUL”

Putin joacă în propriul film. Organizează ALEGERI în Kursk, ca și cum ofensiva ucraineană nu există: „Alegerea guvernatorului nominalizat de ȘEFUL”

Kremlinul refuză să anuleze alegerile din luna septembrie, care urmează să fie organizate în regiunea de graniță Kursk, în ciuda ofensivei Ucrainei, aflată în plină desfășurare. Surprinzătoarea acțiune militară a Ucrainei este etichetată drept „o criză locală” din perspectivă militară, iar Vladimir Putin continuă să fie personaj principal în propriul film.

Nu mai este un secret pentru nimeniincursiunea armatei ucrainene care a debutat în data de 6 august în regiunea Kursk a surprins nu numai armata rusă și serviciile speciale, ci și departamentul politic al Kremlinului, care este responsabil cu organizarea alegerilor de luna viitoare în toată țara.

Alegerile parlamentare, guvernamentale, regionale și municipale din 8 septembrie vor avea loc în patru regiuni care se confruntă în mod regulat cu bombardamentele ucrainene – regiunile Kursk și Bryansk, precum și regiunile anexate Crimeea și Sevastopol -, împreună cu regiunile din apropiere, respectiv Volgograd, Lipetsk și Tula.

Dar regiunea Kursk, unde forțele ucrainene controlează sute de kilometri pătrați de teren de aproape trei săptămâni, prezintă cea mai mare bătaie de cap pentru regimul lui Vladimir Putin.

  • Peste 130.000 de ruși au fost strămutați din casele lor aflate în zonele din apropierea graniței de la începutul ofensivei surpriză a Ucrainei și aproximativ 2.000 sunt dispăruți – cifre nemaivăzute de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Aproape 20.000 de locuitori din regiunea Kursk rămân în zonele controlate de Ucraina.
  • Cei forțați să fugă și-au exprimat furia față de autoritățile ruse, invocând eșecul lor de a apăra granița și de a organiza ajutorul pentru civili în mod eficient și rapid.
  • De îndată ce a devenit clar că ofensiva Ucrainei a fost bine pregătită și a fost planificată cu mult timp înainte, Kremlinul s-a confruntat cu o dilemă: să-și asume riscul și să organizeze alegeri în regiunea Kursk sau să amâne votul pentru a proteja civilii?

În timp ce Rusia a declarat o urgență la nivel federal în Kursk, iar organizațiile de caritate și autoritățile proeminente au lansat campanii pentru a obține ajutor umanitar, oficialii par să fi lucrat pentru ca incursiunea să devină o notă de subsol în discursul național. (mai multe detalii AICI)

Veste antiglonț și căști, furnizate oficialilor electorali locali

În timp ce mass-media de stat și-a desfășurat inițial strategia obișnuită de a minimiza amploarea crizei, autoritățile au fost forțate să declare starea federală de urgență în regiune.

Această stare de urgență sugerează că alegerile ar trebui anulate. Cu toate acestea, Comisia Electorală Centrală (CEC), care operează în strânsă cooperare cu Kremlinul, a ordonat să se desfășoare totul așa cum era planificat, cu veste antiglonț și căști furnizate oficialilor electorali locali. Doar câteva alegeri municipale au fost amânate .

CEC a prelungit perioada de vot în alegerile guvernamentale din Kursk, permițând rezidenților să voteze la secțiile de votare sau online între 28 august și 5 septembrie. În rest, votul va avea loc între 6 și 8 septembrie.

60 de adăposturi de beton pe străzile orașului Kursk

Aceste măsuri sunt menite să „asigure siguranța, protecția vieții și sănătatea rezidenților”, a transmis CEC într-un comunicat, potrivit The Moscow Times.

Observatorii electorali independenți au criticat în mod regulat schemele de vot online și pe mai multe zile ale Rusiei, spunând că fac imposibilă organizarea unei observări independente de înaltă calitate a integrității alegerilor.

Pentru a securiza capitala regională Kursk, autoritățile au promis că vor instala până la 60 de adăposturi de beton pe străzile orașului.

Guvernatorul interimar al Kurskului, Alexei Smirnov, numit personal de Putin, a fost nominalizat de partidul pro-Kremlin Rusia Unită și probabil că va câștiga cu ușurință, având în vedere lipsa unei opoziții reale, potrivit organului independent de supraveghere a alegerilor Golos.

„Este crucial pentru noi să organizăm alegerea guvernatorului nominalizat de șeful (n.red. – Putin)”, a declarat unul duintre oficialii ruși, preferând să rămână, firește, sub protecția anonimatului.

Înainte de invadarea Ucrainei, legea rusă prevedea strict că în cazul unei situații instabile, cu atât mai puțin a ostilităților, alegerile vor fi amânate.

De atunci, însă, Duma de Stat a adoptat o serie de amendamente care permit votul în alegerile prezidențiale din martie 2024 în teritoriile ocupate de ruși din Ucraina, pe fondul luptelor și al legii marțiale în curs.

Mentalitatea lui Putin: „Zelenski este slab, poate fi depășit cu orice ocazie”

„Kremlinul crede că strategia lor militară dă rezultate. Trupele îi împing pe ucraineni mai departe în regiunea Donețk. Acesta este cel mai important lucru. Iar în ceea ce privește frontul de 1.200 de kilometri, situația din regiunea Kursk este o criză tactică locală”, a transmis un oficial rus, potrivit sursei citate, acesta lucrând anterior în serviciile de securitate.

Oficialul a mai spus că autoritățile au luat în considerare amânarea alegerilor pentru guvernatorul Kursk cu un an, ceea ce ar fi redus riscurile pentru alegători și comisiile electorale.

„Dar de ce să-i dăm dușmanului sentimentul că s-a lovit de slăbiciunea noastră? Mai bine să le spunem că nu ne vom speria, vom organiza alegeri”, a spus oficialul.

  • Totuși, același oficial rus a recunoscut că situația de la Kursk este o criză reală și că războiul a venit pe teritoriul Rusiei.
  • Numai că, la ordinele Kremlinului, televiziunea de stat susține că totul cu războiul decurge conform planului – și că „trebuie doar să avem răbdare de dragul obiectivului mai mare: confiscarea întregului teritoriu al Donbasului”, a spus el.

Un expert politic independent rus – care a cerut să rămână anonim pentru că locuiește încă în Rusia – a explicat ușurința cu care regimul rus este dispus să organizeze alegeri în regiuni bombardate de armat ucraineană.

„Kremlinul este mândru că, în ciuda războiului, a desfășurat o campanie prezidențială în martie 2024 și Putin a fost reales pentru un alt mandat, chiar dacă în cercul său apropiat au existat voci în favoarea amânării alegerilor”, a spus expertul.

În mentalitatea Kremlinului, „Putin este un lider legitim al statului, iar Zelenski este slab și poate fi depășit cu orice ocazie. Ceea ce Putin face cu regularitate, așa cum transmite presa de stat din Rusia”, a mai declarat expertul politic independent.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

Vladimir PUTIN acuză Ucraina că a încercat să atace complexul NUCLEAR din Kursk /Directorul AIEA se va deplasa în Rusia

ECHILIBRUL PRECAR din Orientul Mijlociu. „Mediatorul” Putin înarmează Iranul, SUA și Israel se pregătesc pentru o nouă etapă în istoria regiunii

Operațiunea „Gershkovich”. Cum a pregătit FSB recuperarea ASASINULUI rus Vadim Krasikov și cine este GENERALUL care i-a raportat direct lui Putin

Abandonul Rusiei de la principiul unu la unu în schimbul de PRIZONIERI și prețul pentru Krasikov. Analist: „Memento dur pentru lumea REPRESIUNII ruse”

Cel mai mare schimb de PRIZONIERI între Occident și Rusia, după Războiul Rece. „Kremlinul recuperează SPIONI, asasini, hackeri, escroci”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Estimări ale votului la prezidențiale, până la ora 18.00. Tensiune înainte de închiderea urnelor
BREAKING | Avem primele cifre oficiale
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Povestea controversată a primului președinte din istoria României post-comuniste. Protejat al Anei Pauker, fiul de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Simion se pregătește să blocheze alegerile. Reprezentanții AUR au primit ordin să nu semneze procesele...
Ipoteză surprinzătoare a unui analist german: Racheta căzută la Dnipro nu conținea explozibili. „Este o...
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Călin Georgescu, prima reacție: Poporul român a ales să nu mai fie umilit
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat /...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Bomba din sondajele exit-poll, ora 21.00. Clasament surprinzător
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Rezultate parțiale prezidențiale 2024: Unde și când se pot vedea online, în timp real, datele...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Sănătatea mintală precară a fost legată de consumul de conținut negativ online