Prima pagină » Actualitate » Puțini români știu! Ce pățești, de fapt, dacă îți lași smartphone-ul peste noapte, la încărcat

Puțini români știu! Ce pățești, de fapt, dacă îți lași smartphone-ul peste noapte, la încărcat

Puțini români știu! Ce pățești, de fapt, dacă îți lași smartphone-ul peste noapte, la încărcat

Poate că ați auzit faptul că nu este indicat să ne lăsăm telefonul mobil la încărcat pentru mai multe ore decât este necesar, deci mai ales peste noapte.

Durata de viață a unei bateriei nu depinde doar de vechime, ci și de variațiile de temperatură sau modul de încărcare. Bateriile litiu-ion „îmbătrânesc” chimic în timp și de aceea se descarcă mai repede. De aceea, un telefon vechi ajunge să fie încărcat mai des.

Însă durata bateriei de la telefonul mobil va fi afectată și se va strica, în timp, dacă îl vei lăsa la încărcat peste noapte.

Ce spun marii producători de telefoane mobile despre încărcarea acestora

Compania Apple precizează că dacă un iPhone „rămâne în alimentare pentru perioade lungi de timp, starea bateriei poate fi afectată”, scrie Cancan, care citează USA Today Tech.

De asemenea, producătorii de telefoane mobile ce au ca sistem de operare Android, cum este și Samsung, spun același lucru: „Nu lăsați telefonul conectat la încărcător pentru mult timp sau peste noapte”.

Totodată, compania Huawei afirmă că ”menținerea bateriei cât mai aproape posibil de mijloc (între 30% și 70%) poate efectiv să-i prelungească viața”.

Cum îți poți păstra bateria telefonului „sănătoasă”

Singura soluție pentru a prelungi durata de viață a bateriei smartphone-ului tău este să ții telefonul încărcat, dar nu complet.

Astfel, bateria se va opri automat din alimentare când este plină, dar – în unele cazuri – atunci când va scădea la 99% îi va trebui mai multă energie ca să revină la 100%.

Un ciclu constant ca acesta „mănâncă” din durata ei de viață, dar cele mai multe telefoane vin cu setări de încărcare care previn acest fapt.

Indiferent de marca telefonului, ai putea să profiți de funcțiile pentru viața bateriei, căutând la secțiunea „Baterie” opțiunile disponibile.

Poți găsi dispozitive mai puțin costisitoare, care limitează timpul în care telefonul stă în alimentare, fiind foarte bune și pentru tablete și laptopuri. Ele întrerup alimentarea la sfârșitul perioadei setate.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele