Prima pagină » Actualitate » Puțini șoferi știu ce înseamnă acest MARCAJ rutier rar, cu două linii întrerupte. Unde poate fi întâlnit

Puțini șoferi știu ce înseamnă acest MARCAJ rutier rar, cu două linii întrerupte. Unde poate fi întâlnit

Puțini șoferi știu ce înseamnă acest MARCAJ rutier rar, cu două linii întrerupte. Unde poate fi întâlnit
Puțini șoferi știu ce înseamnă acest marcaj rutier rar, cu două linii întrerupte. Unde poate fi întâlnit

Marcajul central cu două linii întrerupte nu este întâlnit prea des, astfel că există șoferi care pur și simplu nu știu semnificația acestuia.

Cu toate acestea, este important să cunoaștem și acest marcaj, așa cum le cunoaștem pe cele frecvent întâlnite.

În ceea ce privește linia centrală a unui drum, lucrurile sunt clare: linia întreruptă poate fi depășită, cea continuă nu. Dar există și aceste variante mai speciale.

Spre exemplu, o linie continuă și una întreruptă pe mijlocul carosabilului înseamnă că marcajul poate fi traversat doar din partea întreruptă și doar dacă acest lucru se poate face în siguranță. Linia continuă dublă doar întărește interdicția

Ce semnifică linia dublă întreruptă

Uneori, întâlnim marcaje cu linii întrerupte duble. Ce semnifică ele?

un drum normal cu două benzi ar trebui să devină un drum cu trei benzi în unele secțiuni – pentru a crea o bandă de depășire. Marcajul ar trebui să anunțe banda de trafic care ar putea apărea din sens opus. Cu toate acestea, puteți depăși și peste linia centrală cu două linii întrerupte, cu condiția ca situația să o permită, notează ziarulromanesc.de.

Ocazional, puteți vedea, de asemenea, așa-numita săgeată de notificare prealabilă în cadrul unui marcaj al benzii întrerupte. Aceasta indică sfârșitul unei benzi sau anunță limita unei benzi.

Puțini șoferi țin cont! La cât ajunge amenda pentru parcare neregulamentară

Din cauza lipsei acute de locuri de parcare, mulți șoferi lasă mașinile pe unde apucă și riscă amenzi usturătoare, din iunie 2023.

Nimeni nu vrea să încalce legea, dar există mult mai multe mașini decât locuri de parcare, mai ales în orașele mari ale țării.

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare.

Interdicția este valabilă și pentru trotuare, dacă șoferul nu lasă spațiu de minim 1 m. Șoferii care parchează neregulamentar sunt amendați cu 870 de lei, dar și puncte de penalizare la „cazierul auto”.

Conform art.72 din OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele