Prima pagină » Actualitate » Rachelle, reacție fabuloasă după ce gustă papanași. Turista din Olanda a făcut turul culinar al României: „Sunt atât de plină”

Rachelle, reacție fabuloasă după ce gustă papanași. Turista din Olanda a făcut turul culinar al României: „Sunt atât de plină”

O turistă din Olanda, pe nume Rachelle, s-a familiarizat cu bucatele românești în Brașov.

Rachelle este din Olanda și pasiunea ei pentru călătorii se întrepătrunde cu cea pentru gastronomie. Tânăra își filmează aventurile și le postează pe canalul ei de YouTube.

Femeia a ajuns în România, în Brașov, unde a făcut un adevărat „tur de forță” al bucătăriei tradiționale românești.

Rachelle apreciază că restaurantele au meniuri de post, care i-ar putea încânta pe vegetarieni și vegani.

Bucatele noastre au fost stinse cu un „vin românesc, care este foarte bun”.

Foto: Captură YouTube

„Sunt atât de plină și obosită”

Salată orientală, mămăligă cu varză, salată de vinete, zacuscă, fasole bătută și ciuperci, toate au fost pe masa turistei din Olanda, alături de nelipsita pâine.

A urmat iahnia de fasole, cârnați cu cartofi prăjiți, salată de varză. Totul în acompaniamentul unei formații de muzică populară, alături de care Rachelle a dansat pe celebrul „Constantine, Constantine”, deși nu înțelegea o iotă.

La desert, ca la bunica noastră: papanași și mere coapte. Nu i-a plăcut smântâna, dar a fost încântată de gogoașa cu gem.

La final, Rachelle a extras concluziile: „Sunt atât de plină și obosită, dar m-am simțit atât de bine. Aromele bucătăriei românești sunt absolut delicioase. Mi-au plăcut murăturile, aveau gust atât de bun. Iar mărul copt cu gem și nuci, Doamne! La final am achitat nota de 366 de lei pentru cinci persoane”.

Foto: Captură YouTube

Rețetă papanași prăjiți foarte pufoșirețeta tradițională cu smântână și dulceață

Ingredientesavoriurbane.com

400 g brânză de vaci grasă și bine scursă de zer
300 g făină
½ plic praf de copt (1 linguriță rasă)
2 ouă
un praf de sare
1 plic zahăr vanilat
coajă rasă de la o lămâie

În plus:

cca. 500 ml ulei pentru prăjit

Pentru servit:

smântână fermentată (acrișoară)
dulceață la alegere
zahăr pudra vanilat

Sursa video: YouTube / Tales of Odyssey

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și