Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, care sunt efectele suspendării și anulării PUZ-urilor de sectoare. Potrivit lui Radu Dinulescu, consecințele anulării acestor acte administrative sunt catastrofale.
„Rolul unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) este să detalieze și să aducă în actualitate Planul Urbanistic General (PUG). Care este efectul suspendării sau al anulării acestor PUZ-uri de sectoare? Efectul este unul catastrofal pentru București. Nu mai avem regulament urbanistic, în mare parte din teritoriul intravilan al orașului”, a declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seara.
Fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, avocatul Radu Dinulescu a explicat apoi consecințele faptului că nu există PUZ-uri coordonatoare.
„Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, astăzi – nu cel care a depus cererea în baza PUZ-ului coordonator -, dacă azi vrea să-și închidă un balcon, sau dacă vrea să construiască un coteț unui câine, în mod cert nu poate să o facă, îi trebuie Plan Urbanistic Zonal, adică să stea un an, un an și jumătate în proceduri, să cheltuie câteva zezi de mii de euro, ca să-și facă reglementare pe zona respectivă, care acum nu există.
Dar care sunt consecințele directe?
Consecințele directe sunt: afectarea spațiului urbanistic construit, afectarea nivelului investițional, public și privat, afectarea numărului locurilor de muncă. Numai anul trecut au lipsit 100 de mii de locuri de muncă, legate direct sau indirect de zona de construcții”, a mai declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.