Prima pagină » Actualitate » Rămas fără un picior, Alexander din Călărași face zilnic naveta, pentru a-și crește copiii: „Am șase diamante. Doamne ajută!”

Rămas fără un picior, Alexander din Călărași face zilnic naveta, pentru a-și crește copiii: „Am șase diamante. Doamne ajută!”

Rămas fără un picior, Alexander din Călărași face zilnic naveta, pentru a-și crește copiii: „Am șase diamante. Doamne ajută!”

Alexander Dorin, în vârstă de 34 de ani, este din județul Călărași, comuna Dorobanți, sat Vărăști. A avut piciorul drept amputat și protezat ulterior, dar, cu toată suferință, bărbatul își crește cei șase copii.

Alexander are un loc de muncă la o firmă agricolă, situată la 7-8 km de casa sa. Bărbatul circulă cu microbuzul, pentru a ajunge la timp la serviciu.

Mama copiilor e la București, la muncă, iar tatăl a rămas acasă, la Călărași, pentru a se îngriji de cei mici.

Totul pentru „cele șase diamante”

Alexander și Loredana sunt împreună de 15 ani și au șase copii. Doi sunt ai ei, din prima căsătorie, dar omul îi îubește pe toți la fel, numindu-i „diamantele” lui.

„Sunt cei mai minunați copii pe care îi cunosc eu. Cuminți, ascultători, înțelegători”, spune Alexander.

Fiica lui de 11 ani, Sonia, spune că tatăl muncește foarte mult, de la 6 dimineața la 6 seara.

Locuiesc toți într-o casă mică, de la marginea Vărăștiului, județul Călărași. A fost singurul lucru pe care și l-au permis, cu bani împrumutați de la bancă.

În urmă cu 19 ani, Alexnader era șef de depozit la o unitate militară din București. O boală vasculară, diagnosticată prea târziu, a dus la amputarea unui picior și el și-a pierdut locul de muncă.

Colegii l-au ajutat însă să-și cumpere o proteză și să muncească în continuare: acum e lăcătuș mecanic la o fermă din Călărași și face naveta zilnic, câte 8 km.

Are nevoie de o tricicletă electrică

„Eu le fac pe toate, nu chem pe nimeni”, spune bărbatul. „Aș vrea să le ofer mai mult, dar nu se poate! Să fim cu toții împreună. Asta contează! Banii niciodată nu aduc fericirea”, este de părere Alexander.

„Îmi doresc o tricicletă electrică pentru a merge cu ea la serviciu. Din salariu nu îmi permit să îmi cumpăr, deoarece am șase diamante de copii. Doamne ajută!”

O asemenea tricicletă costă undeva între 2.200-2.300 de lei, scrie stiriromania.ro.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și