Raport: O treime dintre elevii din întreaga lume nu au acces la învățământul online
O treime dintre elevii din lumea întreagă nu au acces la învățământul online ca urmare a închiderii școlilor din cauza pandemiei de COVID-19, iar trei sferturi dintre aceștia provin din mediul rural sau din familii sărace.
Datele sunt cuprinse în raportul Stepping forward. Connecting today’s youth to the digital future, realizat de PwC și UNICEF, citat de site-ul agenției Agerpres.
Potrivit raportului PwC și UNICEF, 86% dintre reprezentanții guvernelor din peste 100 de țări ale lumii care au răspuns unui sondaj UNESCO susțin că le-au oferit elevilor din țările lor platforme online pentru educația la distanță.
Cu toate acestea, doar 20% dintre ei au declarat că au îmbunătățit accesul la infrastructură și/sau le-au oferit elevilor dispozitive subvenționate pentru accesul la școala online.
„Deşi guvernele trebuie să gestioneze simultan o serie de provocări sociale critice, precum consolidarea sistemelor de asistenţă medicală, sprijin financiar pentru companii şi şomajul, nu trebuie să renunţe la investiţiile pe termen lung în domenii esenţiale, precum educaţia. În plus, situaţia economică se deteriorează pentru tinerii din medii dezavantajate, unul din şase tineri încetând să mai lucreze de la începutul pandemiei”, se arată în raport.
Aproape jumătate de miliard de elevi nu au acces la învățământul online
Potrivit raportului PwC și UNICEF, per ansamblu, 463 de milioane de elevi din întreaga lume nu au acces la învățământul online. Astfel, aceștia nu beneficiază de niciun fel de educație formală în perioada în care școlile sunt închise din cauza pandemiei de COVID-19.
Totodată, peste 40% dintre tinerii angajați lucrau în sectoare puternic afectate de pandemia de COVID-19, iar aproape 77% lucrau în economia informală, ceea ce i-a făcut extrem de vulnerabili atunci când companiile au fost închise sau activitățile au fost mutate în mediul online ca răspuns la restricțiile impuse de statele lumii pentru limitarea numărului de cazuri de infectare.
PwC este o reţea de firme prezentă în 155 de ţări, cu mai mult de 284.000 de profesionişti ce oferă servicii în audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri, notează Agerpres.