Vineri se va da startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare și locale din România, care se va încheia pe 7 iunie. Unul dintre candidații pentru un nou mandat de parlamentar european este liberalul Rareș Bogdan. Acesta consideră că România a reușit să se impună la Bruxelles prin vocile comune ale PSD și PNL și datorită românilor s-a renunțat la inițiativele de evitare a termenilor precum „Crăciun”, „mamă” și „tată”.
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan consideră că activitatea românilor în Parlamentul European a atras multe beneficii de partea țării noastre. Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă a realizărilor europarlamentarilor PSD și PNL la Bruxelles, cât și despre obiectivele viitoare, dacă va câștiga un nou mandat.
România a reușit să se impună la Bruxelles, prin vocile comune ale PNL și PSD, care au presat Comisia să dezlege vistieria UE pentru a compensa pierderile fermierilor români după invadarea Ucrainei. Tot presiunile românilor, mai ales în pandemie, au contribuit semnificativ la eliminarea dublului standard în materie de protecția lucrătorilor sezonieri și transfrontalieri (reguli sanitare, de cazare, drept de odihnă, asistență medicală).
Fără presiunile românilor, nu i s-ar fi arătat pisica Austriei (în premieră, după trei rezoluții care cereau aderarea României, dar fără sarcina de a pedepsi Austria). Parlamentul a cerut Comisiei să deschidă proceduri contra Austriei pentru încălcarea Tratatului și a vorbit în premieră de despăgubiri în Dosarul Schengen”, a detaliat europarlamentarul.
Rareș Bogdan mai spune că numai datorită intervențiilor românilor, inițiativele progresiste nu s-au impus în maniera în care s-a dorit inițial. Mai mult, în calitate de raportor EPP, a reușit să obțină acces nediscriminatoriu la documentele Uniunii Europene.
La presiunile românilor, s-a renunțat la inițiativele «progresiste» privind recomandările de evitare a unor termeni precum «Crăciun», «mama» și «tata» în documentele oficiale. După pozițiile mele publice, în plen, Comisia a anunțat reguli de transparență privind finanțarea celor care sabotează eurosistemul din interior. Am obținut o recomandare a Comisiei către statele membre să asigure finanțare pentru accesul nediscriminatoriu al populației mai sărace la investigații clinice de înaltă performanță. Am obținut, într-o rezoluție, ca elevii să fie învățați, la școală, cum să depisteze fake-news. Sunt raportorul EPP pentru accesul nediscriminatoriu al populației la documentele UE”, a adăugat Rareș Bogdan.
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan va intra într-o nouă cursă pentru un mandat de ales în Parlamentul European. Potrivit acestuia, inițiativele legislative pe care le are în vedere se axează pe serviciile de telefonie avantajoase românilor din Diaspora.
În Europa urmatorilor 5 ani, vom duce lupta pentru ca PE să aibă drept de inițativă legislativă, ca for legitim ales direct. Pentru românii din Diaspora, dar nu numai pentru ei, vom duce lupta pentru desființarea suprataxării în roaming. Ce s-a adoptat deocamdată este desființarea suprataxării la apelurile de voce”, a mai spus Rareș Bogdan.
CITEȘTE ȘI:
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2024. Cum arată ordinea pe buletinele de vot