Prima pagină » Actualitate » Rareș Bogdan: Nu suntem de acord cu înfierea copiilor de către cupluri ale minorităților sexuale / Dacă cineva crede că ne va răpi bucuria de a spune „mamă” și „tată”…

Rareș Bogdan: Nu suntem de acord cu înfierea copiilor de către cupluri ale minorităților sexuale / Dacă cineva crede că ne va răpi bucuria de a spune „mamă” și „tată”…

Rareș Bogdan: Nu suntem de acord cu înfierea copiilor de către cupluri ale minorităților sexuale / Dacă cineva crede că ne va răpi bucuria de a spune „mamă” și „tată”...

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a declarat, duminică, la Prima Tv, că nu este de acord cu înfierea de copii de către cuplurile gay, pentru că „lucrul ăsta e o chestie care schimbă lumea”. Acceptă însă parteneriatele civile.

Rareș Bogdan a mai spus că va lupta împotriva inițiativei de a nu mai fi folosite cuvintele „mamă” și „tată”, iar acestea să fie înlocuite cu „părinte”.

Rareș Bogdan: „Când va veni un copil pe lume din doi bărbați…”

„Când va veni un copil pe lume din iubirea dintre două femei sau dintre doi bărbaţi, atunci putem să ne schimbăm opţiunea. Până atunci eu nu mi-o schimb”, a spus acesta în emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, citată de g4media.ro.

„Nu am votat împotrivă. Sunt articole pe care noi le-am contestat, nu am reuşit să le trecem, am anunţat grupul nostru că nu este normal să treacă România într-un context în care liderii noştri politici de-a lungul timpului, cel puţin preşedintele Iohannis, a acţionat decisiv bazându-se sigur pe separarea puterilor în stat şi folosind Curtea Constituţională, atacând la Curtea Constituţională o decizie a Senatului din urmă cu doi ani de zile a majorităţii PSD, este anormal ca România, care este ţară super tolerantă, să fie trecută în aceeaşi categorie cu cele două ţări, cu Polonia şi cu Ungaria”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul este categoric: „Drepturile sunt una și…”

Europarlamentarul se arată de acord cu parteneriatele civile, dar totul se oprește acolo unde cuplurile gay vor să înfieze copii.

“În acelaşi timp am spus foarte clar sigur că drepturile sunt una şi e cât se poate de normal, parteneriate civile, dar ar trebui să specificăm cât se poate de clar că nu suntem de acord cu înfierea de către cuplurile de minorităţi sexuale de copii, pentru că lucrul ăsta e o chestie care schimbă lumea şi cu asta nu pot fi de acord. În rest, cu viaţa lor, cu modul în care trăiesc, cu modul în care îşi lasă, pentru că au probleme şi au explicat asta şi e foarte normal, cu modul în care lasă moştenire unii de la alţii, soţii ăştia care sunt de acelaşi sex sau, mă rog, indecişi, că acum sunt şi indecişii, şi pot să înţeleg lucrurile astea, în schimb să nu mergem spre schimbarea şi spre creaţia pe care a lăsat-o Dumnezeu.

Copiii au venit pe lumea asta în urma unui act consimţit, a iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Când va veni un copil pe lume din iubirea dintre două femei sau dintre doi bărbaţi, atunci putem să ne schimbăm opţiunea. Până atunci eu nu mi-o schimb”, a explicat europarlamentarul PNL.

„O aberație!”

Rareș Bogdan a criticat și măsura privind eliminarea cuvintelor „mamă” și „tată”, înlocuite cu „părinte”.

„Este o aberaţie. Asta este o aberaţie. Din fericire, eu sunt membru în Comisia LIBE, în comisia LIBE mai fac parte domnul Blaga, domnul Terheş, domnul Ciuhodaru, doamna Ramona Strugariu şi domnul Tudorache, deci suntem şase români, cinci sau şase, nu ştiu dacă este şi domnul Ciuhodaru, dar cinci 100% şi voi sta de vorbă şi cu ei. E o propunere a unei deputate italience din regiunea Lazio.

Am văzut multe aberaţii în lume, dacă cineva crede că va putea schimba relaţionarea şi modalitatea…. Atunci când apari pe lumea asta şi înveţi să vorbeşti s-a constatat că peste 95% dintre copii spun primul cuvânt mamă. (…) Dacă cineva crede că în Parlamentul European sau un alt for internaţional, va putea nouă să ne răpească bucuria de a spune mamă, tată, se înşală. Eu am văzut multe aberaţii în Parlamentul European, dar cu asta mă voi lupta. Voi fi în grupul cel mai conservator”, a transmis Rareş Bogdan.

El speră ca niciun europarlamentar român nu va accepta situația.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și