Răsturnare de situație în ANCHETA tragediei de lângă Veneția: autocarul avea defecțiune la caseta de direcție. ”Toți cei VINOVAȚI trebuie să răspundă”

Răsturnare de situație în ANCHETA tragediei de lângă Veneția: autocarul avea defecțiune la caseta de direcție. ”Toți cei VINOVAȚI trebuie să răspundă”
Când a avut loc tragedia, soții Ogrezeanu și fetițele lor se întorceau dintr-o excursie de o zi la Veneția
Publicat: 26/06/2024, 08:30
Actualizat: 26/06/2024, 12:02

Cumplitul accident din octombrie 2023, de la Mestre, în apropiere de Veneția, în care 22 de oameni și-au pierdut viața, inclusiv o familie de români, soții Mihaela și Mircea Ogrezeanu și cele două fetițe ale lor, ar fi fost cauzat de o defecțiune tehnică a autocarului electric. Potrivit expertizelor făcute de autoritățile italiene, o altă problemă care a dus la această tragedie ar fi fost și lipsa balustradelor de protecție pe porțiunea podului unde a avut loc accidentul, ceea ce a făcut ca autocarul să cadă în gol 15 metri. Inițial, s-a vehiculat teoria că tragedia s-ar fi produs după ce șoferul italian, care avea probleme cu inima, ar fi făcut infarct.

  • Investigațiile au mai arătat faptul că, în momentul tragediei, șoferul nu folosea telefonul mobil și avea ambele mâini pe volan. Directorul companiei de transport care deținea autocarul, dar și trei angajați ai Primăriei din Veneția sunt cercetați în acest caz.
  • În acest timp, membrii familiilor victimelor așteaptă despăgubirile în urma tragediei care i-a răpit de lângă ei pe cei dragi.
  • Fratele Mihaelei Ogrezeanu, Viorel Barbu, a spus, pentru Gândul, că familia sa este în discuții cu firma de asigurări a companiei de transport și urmează să depună actele solicitate de aceasta, pentru a fi verificate.

La mai mult de jumătate de an de la tragedia din Italia, petrecută lângă Veneția, la Mestre, unde 14 oameni au fost grav răniți și 22 au murit, inclusiv șoferul, după ce un autocar a căzut de pe un pod, autoritățile italiene au făcut lumină în ceea ce privește cauzele accidentului.

Deși prima ipoteză a fost aceea că șoferul ar fi făcut infarct la volan, rezultatele anchetei au indicat o problemă tehnică a autocarului. Mai exact, ar fi fost vorba despre o defecțiune la caseta de direcție a vehiculului.

Mai mult, din cauza faptului că balustradele de protecție lipseau în acea zonă, autocarul s-a prăbușit în gol, impactul fiind unul devastator.

Anchetatorii au vizionat și imaginile surprinse de camerele video din interiorul vehiculului, în care se poate vedea groaza pasagerilor în momentul producerii accidentului.

Deoarece imaginile sunt foarte dure, procurorii au decis ca acestea să fie sigilate și să nu le fie arătate rudelor celor decedați, impactul emoțional al înregistrărilor fiind puternic. Unul dintre răniții în accident s-a stins din viață în urmă cu două luni.

”Balustradele lipseau pe o porțiune din pasaj”

Rudele celor decedați în accident, printre care și o familie de români, îi plâng încă pe cei dragi. Soții Mihaela și Mircea Ogrezeanu, în vârstă de 42 de ani, respectiv 45 de ani, împreună cu cele două fiice ale lor, Georgiana (13 ani) și Aurora (8 ani), se întorceau dintr-o vizită de o zi la Veneția, oraș pe care fetițele își doreau foarte mult să îl vadă.

Toți patru au murit pe loc, după ce autocarul s-a prăbușit de pe pod, a căzut în gol 15 metri, apoi a luat foc. Odată cu tragedia de la Mestre, părinții lui Mircea Ogrezeanu și-au pierdut ambii copii. Sora bărbatului se stinsese din viață în urmă cu doi ani, după ce se luptase mult timp cu o boală necruțătoare.

Am primit un document, prin intermediul domnului avocat, prin care suntem anunțați – rudele persoanelor decedate sau rănite în accidentul din 3 octombrie 2023, în Veneția – că accidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni la caseta de direcție a autocarului și a lipsei balustradelor de la pasaj, care aveau rolul de a încetini vehiculele și de a le sprijini în cazuri de forță majoră. Or, balustradele lipseau pe o porțiune din pasaj, lucru care a făcut ca autocarul să se prăbușească în gol, să se rostogolească în cădere și să cadă pe partea cu șoferul. Sub greutatea bateriilor, autocarul s-a tasat, astfel 21 de pasageri și șoferul au decedat”, a spus, pentru Gândul, Viorel Barbu, fratele Mihaelei Ogrezeanu.

Cei patru membri ai familiei Ogrezeanu își dorm somnul de veci la Cimitirul Flămânda, din Câmpulung Muscel, orașul natal al Mihaelei

”Toți cei vinovați trebuie să răspundă”

Viorel Barbu a precizat că familia sa este în discuții cu firma de asigurări a companiei de transport și urmează să depună actele solicitate de aceasta.

Până la acest moment, au fost discuții cu compania de asigurări a firmei care deținea autocarul defect. Suntem în faza de depunere a actelor solicitate de către aceștia, în vederea verificării lor. Toți cei vinovați trebuie să răspundă și o să mă asigur că acest lucru o să se întâmple, folosindu-mă de toate pârghiile legale”, a mai spus fratele Mihaelei Ogrezeanu, în exclusivitate pentru Gândul.

Familia Ogrezeanu locuia de câțiva ani în Germania, țară în care, cu multă trudă, reușise să-și facă un rost. Mihaela și Mircea, dar mai ales fetițele lor, abia așteptau să plece câteva zile în Italia, unde voiau să viziteze Veneția, un vis mai vechi al întregii familii.

În cele șapte zile de vacanță, și-au vizitat și rudele din Italia, mai exact pe verișorul Mihaelei Ogrezeanu, cel care i-a și identificat după tragedie. La scurt timp după ce au plecat din Veneția, s-a întâmplat accidentul teribil, în urma căruia și-au pierdut cu toții viața.

Directorul firmei de transport și trei angajați ai primăriei, anchetați

Autocarul plin cu turiști implicat în tragedia din 3 octombrie 2023, care a căzut de pe o pasarelă peste calea ferată și a luat foc, la Mestre, în apropiere de Veneția, era electric și fusese pus în circulație în urmă cu doar un an.

În urma impactului, șoferul italian și 21 de turiști au murit pe loc, iar alte 15 persoane au fost grav rănite. În luna aprilie 2024, numărul morților în urma tragediei a ajuns la 22, după ce unul dintre răniții grav a decedat.

Acum, directorul companiei italiene de transport în proprietatea căreia se afla autocarul trebuie să dea socoteală pentru tragedia petrecută în toamna anului trecut, iar alături de acesta mai sunt anchetați și trei angajați ai Primăriei din Veneția.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Drama familiei care a pierit în accidentul de la Veneția. Mama lui Mircea a rămas fără ambii copii, după ce acum doi ani i-a murit și fiica

EXCLUSIV | Familia de români care s-a stins în cumplitul accident din Italia a fost adusă în țară. Mezina familiei, depusă într-un mic sicriu alb

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Mai mulți români au fost implicați în incendiile de vegetație din Turcia. Panică și haos...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
A murit marea doamnă a României! Actrița Ileana Stana Ionescu a încetat din viață
Ileana Stana Ionescu a murit la 87 de ani
Doliu în cinematografia românească! Celebra actriță s-a stins din viață pe neașteptate. Despre cine e...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Dacă păsările sunt dinozauri, de ce nu au sânge rece?
×