Război pe teritoriul Rusiei. În regiunea Kursk, rușii ACUZĂ că au fost uitați de „patria-mamă” și de Putin: „Fiecare este pe cont propriu”

Război pe teritoriul Rusiei. În regiunea Kursk, rușii ACUZĂ că au fost uitați de „patria-mamă” și de Putin: „Fiecare este pe cont propriu”

Pe măsură ce incursiunea trupelor ucrainene în regiunea Kursk din Rusia continuă pentru a treia săptămână, civilii ruși sunt din ce în ce mai furioși și lansează acuzații către propriul guvern, considerând că au fost abandonați, iar la Moscova a fost minimalizată această operațiunea militară ucraineană.

Rușii simt acum, pe pielea lor, ce înseamnă apariția unor trupe străine la ei acasă, exact ceea ce au simțit ucrainenii din ziua de 24 februarie 2022, atunci când Vladimir Putin a ordonat declanșarea așa-zisei „operațiuni militare speciale” concretizată prin invadarea Ucrainei.

Rușii de rând cunosc, în aceste zile, frustrarea și teama, iar războiul s-a mutat, de data aceasta, chiar în curtea lor.

„Oamenii nu sunt un subiect interesant pentru nimeni (n.red. – de la Moscova). Pentru Rusia, suntem doar o bucată de hartă. Pentru ucraineni, suntem dușmani care susțin regimul lui Putin. Fiecare (aici) este pe cont propriu”, a declarat Anna, o tânără de 28 de ani din regiunea Kursk, pentru The Moscow Times, criticând modul în care Kremlinul și Vladimir Putin au reacționat în fața atacului ucrainean.

Armata ucraineană a distrus două poduri în regiunea Kursk din Rusia

Atacul ucrainean, doar o notă de subsol pentru Kremlin. Putin a mâncat mere în Kabardino-Balkaria

În timp ce Rusia a declarat o urgență la nivel federal în Kursk, iar organizațiile de caritate și autoritățile proeminente au lansat campanii pentru a obține ajutor umanitar, oficialii par să fi lucrat pentru ca incursiunea să devină o notă de subsol în discursul național.

Președintele Vladimir Putin – care încă nu s-a adresat rușilor în legătură cu surprinzătoarea operațiune militară ucrainenă din regiunea Kursk, a fost văzut săptămâna aceasta gustând mere locale în timpul unei vizite de lucru în Republica Kabardino-Balkaria și întâlnindu-se cu președintele Azerbaidjanului, la Baku.

Putin, vizită de lucru în Republica Kabardino-Balkaria. Între timp, trupele ucrainene continuă ofensiva în regiunea Kursk

Unele instituții de presă aflate în slujba Kremlinului au folosit atacul ucrainean pentru a-și continua narațiunea pro-război, raportând o creștere aparentă a numărului de persoane care se oferă să fie voluntari pentru a lupta în „operațiunea militară specială” ordonată de Putin, în luna februarie a anului 2022, și descriind modul în care se presupune că această ofensivă ucraineană „unește țara”.

Între timp, forțele ucrainene susțin că au capturat cel puțin 92 de așezări din regiune și au luat sute de prizonieri – dintre care mulți sunt recruți. Locuitorii din Kursk au spus că oficialii fie nu răspund, fie sunt ineficienți în eforturile lor – totuși, s-au abținut să dea vina direct pe Putin.

Svetlana, în vârstă de 32 de ani, a spus că, în timp ce localnicii dau vina pe Kiev pentru atac, ei pun la îndoială și competența Forțelor Armate Ruse.

Cum au putut ei (n.red. – generalii ruși) să fi ratat acumularea unui număr atât de mare de trupe ucrainene la graniță?”, a spus femeia.

Putin a mâncat mere în Kabardino-Balkaria, locuitorii din regiunea Kursk se simt abandonați de Moscova

„Cum rezolvă autoritățile problemele oamenilor? Pur și simplu mint!”

„Cum rezolvă autoritățile problemele oamenilor? Pur și simplu mint, spunând că nu este nevoie să intrați în panică”, a declarat Anna, în vârstă de 28 de ani.

„Printre cunoscuții mei care au fost afectați într-un fel sau altul, toată lumea este șocată de atitudinea oficialilor – nu le pasă naibii de oameni”, a răbufnit ea.

  • Cel puțin 31 de persoane au fost ucise și 143 au fost rănite în timpul incursiunii, informa miercuri agenția de presă de stat TASS .
  • Peste 130.000 de oameni au fost evacuați din districtele de graniță, abandonându-și casele și bunurile.
  • Organizațiile pentru drepturile omului estimează că cel puțin 2.000 de persoane au dispărut.

„Devine clar pentru mulți oameni că războiul a venit pe teritoriul nostru”

Victoria, în vârstă de 26 de ani, voluntară pentru Crucea Roșie Kursk, a declarat că nu simte furie față de Ucraina, spunând că ucrainenii „sunt, de asemenea, doar ostatici ai situației”.

Alții, pe de altă parte, și-au exprimat mai puțină simpatie pentru Ucraina, un rezident spunând: „Ucrainenii cu siguranță nu sunt prietenii noștri în acest moment”.

Un politician rus de opoziție care a călătorit în orașul Kursk pentru a-i ajuta pe cei care au evacuat din zona de frontieră a spus că „devine clar pentru mulți oameni că războiul a venit pe teritoriul nostru”.

„Oamenii din centrele de cazare temporară (n.red. – din Kursk) ne-au spus că războiul a început pentru ei pe 6 august”, a spus politicianul, referindu-se la ziua în care a început ofensiva ucraineană din Kursk.

Politicianul, însă, a vorbit sub condiția anonimatului, potrivit The Moscow Times, din cauza riscului de a fi urmărit penal pentru că a făcut declarații unei publicații etichetate drept „indezirabilă” de Rusia lui Vladimir Putin.

Foto – Profimedia Images


CITEȘTE ȘI:

Vladimir PUTIN acuză Ucraina că a încercat să atace complexul NUCLEAR din Kursk /Directorul AIEA se va deplasa în Rusia

ECHILIBRUL PRECAR din Orientul Mijlociu. „Mediatorul” Putin înarmează Iranul, SUA și Israel se pregătesc pentru o nouă etapă în istoria regiunii

Operațiunea „Gershkovich”. Cum a pregătit FSB recuperarea ASASINULUI rus Vadim Krasikov și cine este GENERALUL care i-a raportat direct lui Putin

Abandonul Rusiei de la principiul unu la unu în schimbul de PRIZONIERI și prețul pentru Krasikov. Analist: „Memento dur pentru lumea REPRESIUNII ruse”

Cel mai mare schimb de PRIZONIERI între Occident și Rusia, după Războiul Rece. „Kremlinul recuperează SPIONI, asasini, hackeri, escroci”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Un studiu arată că oamenii poate absorbi vitamine direct din aer