„FRAIERILOR. Sunt liber”. Mesajele transmise de frații Andrew și Tristan Tate, după ce judecătorii i-au plasat sub control judiciar
Frații Andrew și Tristan Tate au reacționat pe rețelele de socializare, după ce judecătorii de la Curtea de Apel București au decis să îi plaseze sub control judiciar.
În urma deciziei instanței, Andrew Tate a reacționat printr-un mesaj postat pe Twitter, în care critică ancheta procurorilor DIICOT în cazul său.
„După 10 luni – 3 în închisoare și 7 acasă -, după 15 milioane de euro de sechestru pe bunuri, după o anchetă bazată pe nimic, dosarul a fost transmis unui judecător care l-a considerat slab și circumstanțial. Am fost eliberat din arest la domiciliu, dar trebuie să rămân pe teritoriul României. Acum. La moschee. Alhamdulillah”, a scris Andrew Tate.
Fratele lui Andrew, Tristan Tate, a scris și el mesaj în care spune că este nevinovat și că a stat în spatele gratiilor pe baza „unor capturi de ecran false”.
„Judecătorii m-au eliberat din arestul la domiciliu. Nu contează câte capturi de ecran false împărtășesc haterii pe X (vechea platformă Twitter – n.red.). Imaginați-vă că ați petrecut doi ani să administrați un cont pe care apar videoclipuri vechi în care se spune că sunt «vinovat». Fraierilor. Justiția este justiție. Legea este lege. Dovezile sunt dovezi. Sunt liber”, a scris Tristan Tate.
Ce nu au voie să facă frații Tate, cât timp sunt control judiciar
Decizia de plasare sub control judiciar a fost luată de Curtea de Apel București și este definitivă.
„Înlocuiește măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv.
În temeiul art.215 alin.1 Cod de procedură penală, inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela trebuie să respecte următoarele obligaţii:
- să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;
- să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
- să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv secţia de poliţie din circumscripţia teritorială a locuinţelor inculpaţilor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.
- să nu depăşească limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;
- inculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela să nu se apropie una de cealaltă şi nici de inculpaţii Tate III Emory Andrew şi Tate Tristian, aceşti din urmă inculpaţi pot să se apropie între ei dar nu se pot apropia de coinculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela
- să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;
- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, se a arată în decizia Curții de Apel București.
Frații Tate și complicele lor, trimiși în judecată
Andrew Tate și fratele său, Tristan, alături de cele două complice ale lor, au fost trimiși în judecată în România pentru acuzații de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, viol și instigare la lovire.
„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”, potrivit DIICOT.
Persoanele vătămate au fost recrutate de frații Tate, spun procurorii DIICOT, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Citește mai mult…
Sursa foto: GÂNDUL