Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon: Vorbim de OMOR premeditat. Colegiul Medicilor a spus că nu se întâmplă nimic

Publicat: 08/08/2024, 12:13
Actualizat: 08/08/2024, 13:11

Premierul Marcel Ciolacu a comentat joi, la Constanța, situația de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, unde doi medici sunt acuzați de procurori de omor calificat cu premeditare. El a evidențiat gravitatea cazului, amintind că, în urma unui control, Colegiul Medicilor a spus că „nu se întâmplă nimic”.

Sperăm să fie și ultimul caz de acest gen. Ați văzut, la fel ca și mine, n-am crezut că se poate întâmpla așa ceva în realitate, pentru că noi vorbim de niște medici care trebuie să salveze vieți, nu să omoare oameni, mai ales că nu vorbim de un omor accidental sau de malpraxis. Vorbim totuși de omor premeditat, un lucru foarte grav, a declarat Ciolacu.

Premierul a explicat că anumite nereguli au fost sesizate de mai mult timp, menționând că un control administrativ a fost trimis încă din aprilie pentru a verifica cheltuielile și procedurile din spital. În plus, Colegiul Medicilor a efectuat un control, dar nu a identificat nicio problemă.

Am văzut atitudinea ministrului când a cerut imediat ca acei manageri să-și depună demisiile, deoarece, fiind cu concurs, nu puteau fi demiși decât dacă acceptau această demisie de onoare. Sunt ferm convins, mai ales după comunicatul foarte dur al magistraților, că vom afla încet, încet tot adevărul, a adăugat el.

Ciolacu a subliniat importanța de a nu lua decizii emoționale, mai ales în contextul electoral. El a menționat că, dacă ar fi acționat pe baza emoțiilor, ar fi demis-o pe ministrul Educației, Ligia Deca, în urma scandalului de la SNSPA.

Câteodată vrem să acoperim cu alte lucruri, alte tâmpenii făcute de alții, mai ales de oameni politici. Părerea mea este că trebuie să dăm dovadă de echilibru. Am văzut că Ministerul Sănătății s-a pus la dispoziția Parchetului în totalitate, cu toate documentele, foștii manageri la fel. În justiție se poate da o decizie care nu ne convine. Eu n-am comentat niciodată o decizie a unui magistrat. Faptul că nu ne convine nu înseamnă că ministrul justiției este vinovat pentru că un magistrat a luat acea decizie. Dacă vrem să trăim într-o țară normală, pe care să o construim în primul rând pentru dumneavoastră, pentru copiii noștri, părerea mea este că deciziile trebuie să fie îndreptățite și luate având toate detaliile necesare, a afirmat premierul.

Șeful Executivului a precizat că un ministru al Sănătăţii ar fi trebuit demis în timpul pandemiei când a luat decizii administrative care au dus la pierderi de vieţi omeneşti.
Cu adevărat îmi doresc că toate aceste detalii în cursul acestei  săptămâni să le avem la dispoziţie pentru a lua o decizie, să vedem dacă s-a ştiut de acest lucru, dacă a fost tolerat administrativ. S-au luat decizii de către miniştri ai Sănătăţii, s-au luat decizii administrative, care au dus la pierderi de vieţi omeneşti directe. Acele decizii s-au luat după creierul lor în timpul pandemiei, iar România a avut cea mai mare mortalitate din lume, nu din Europa.  Acolo cu adevărat, un astfel de ministru trebuie demis de îndată pentru că a luat o decizie administrativă care a dus la pierderi de vieţi omeneşti. Haideţi să lăsăm ancheta să se desfăşoare. Repet am văzut Colegiul Medicilor că a făcut din punct de vedere medical o anchetă, nu administrativă cum s-au cheltuit banii sau fluxul medicamentelor. Să vedem răspunsurile de la toată lumea, dar mai ales de la Parchet care va face lumină ţinând cont că este un caz atât de grav, a mai declarat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Presupusele CRIME de la ATI-Sf Pantelimon, aproape imposibil de probat. Martorul cheie refuză să coopereze

Maria Miron și Mirela Păiuș, medici specialiști ATI la Sf Pantelimon, reținute pentru OMOR cu PREMEDITARE. Care sunt acuzațiile înfiorătoare

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Amenințările apocaliptice ale lui Putin dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă. Ce poate...
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum...
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere...
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la...
Care este obiectivul ofensivei fulgerătoare a Ucrainei în Rusia. Armata Kievului a avansat cel puțin...
Alex Bodi a intrat peste Ema Uta la hotel, în Mykonos: 'Se mai sperie, pentru...
Trucul simplu și ieftin cu care poți desfunda chiuveta. Se prepară acasă și nu este...
Dominic a murit cu zile la 1 an şi 7 luni, după ce a ajuns...
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Alex Bodi a recunoscut ce sacrificii a făcut pentru Ema Uta! Afaceristul și-a pus cariera...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
ARO 246 în stare perfectă, de vânzare în România. Cât costă SUV-ul românesc, într-o culoare...
Veşti bune pentru salariaţi: angajaţii care vor avea parte de o nouă minivacanţă / Câte...
Ce se întâmplă IMEDIAT în corp dacă mănânci MIERE cu IAURT
Șoferii care își vor primi BANII înapoi. S-a decis azi, 8 august: E un abuz
Documentul obligatoriu pentru stăpânii de pisici. S-a dat lege
Mesajul emoționant pe care Vlad Gherman i l-a transmis soției sale, Oana, de ziua ei...
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Ce face Carmen de la Sălciua atunci când se întoarce dimineața de la evenimente: „Am...
Manevră scandaloasă în Thassos. Cum a fost înjosit un român pentru un turist american: "Suntem...
BANCUL ZILEI. Un pacient se trezește după operație cu dureri puternice în zona renală: Ți-am...
Ce efect are pentru sănătate mierea adăugată în iaurt?